Koprivnički novinari u Saboru i Vladi

22:11h
0
vlada

081024-vlada-mSkupinu koprivničkih novinara je na svom radnom mjestu u Saboru ugostio HDZ-ov zastupnik Stjepan Milinković. Predočio im je svoj zastupnički rad, proveo ih kroz zgradu Sabora i upoznao s nekim svojim kolegama. Koprivnički su novinari tako imali prigodu s galerije pratiti dio rasprave o povjerenju premijeru Ivi Sanaderu, kojom je predsjedao potpredsjednik Sabora Josip Friščić, a u sabornici je bio i SDP-ov zastupnik Zvonimir Mršić. Tamo je na svom radnom mjestu bio još jedan Podravec – kamerman Marijan Jakupec koji je radio na HTV-ovom prijenosu saborske sjednice.
081024-sabor-mRezultate glasovanja o povjerenju premijeru koprivnički su novinari dočekali s druge strane Markovog trga, u dvorani “Bana Jelačića” u kojoj zasjeda Vlada, a gdje ih je ugostio potpredsjednik Damir Polančec. Govoreći o aktualnostima, Polančec je rekao kako dosadašnji napori na rješavanju problema koprivničke Tvornice obuće Sloga nisu donijeli željene rezultate. Jedini izlaz iz krize je vlastita distributivna mreža, rekao je Polančec i otkrio da se radi na tome da bi Sloga, zajedno s ostalim hrvatskim proizvođačima, plasirala svoje proizvode na tržište.
Uz zastupnika Stjepana Milikovića posjet koprivničkih novinara organizirao je županijski ogranak Hrvatskog novinarskog društva na čelu s Nikolom Wolfom.