vruće

Koren će tužiti Kešera zbog njegovih izjava u vezi Piškornice: To su klevete i neistine

Odgovor od župana Korena stigao je danas, a bio je kratak i sažet.

10:00h
0
Mladen Kešer i Darko Koren // Foto: Matija Gudlin
Mladen Kešer i Darko Koren // Foto: Matija Gudlin

Mladen Kešer, šef županijskog SDP-a i načelnik Kalnika, jučer je na konferenciji za medije u Koprivničkom Ivancu, a koja se ticala RCGO Piškornica, prozvao župana Korena kao krivca što nema novca na računu Piškornice. Evo što je rekao.

– Ono što bih ja rekao jest da mi znamo da si je Mladen Jozinović isplatio milijun kuna i da je to blagoslovio tadašnji predsjednik skupštine Darko Koren. To su poznate stvari. […] Raspolažemo s podacima, neka me demantiraju, da su do sada u dovezli preko 350 tisuća tona otpada na Piškornicu. Ako mi uzmemo najbitniji dokument, cjenik Piškornice, dobijemo podatak da je 340 kuna po toni komunalni otpad. Ako to pomnožimo, dobijemo cifru od 122 milijuna kuna prihodovanog novca jer Piškornica nema potraživanja prema svojim dobavljačima i dužnicima. To je 16,5 milijuna eura prihodovano, plus porez na dodanu vrijednost o kojem neću govoriti. Na računu novaca nema! Na svima nama je da tražimo odgovor na pitanje. Ne gosp. Jozinovića, koji sada više s tim nema ništa, ovog trenutka su vlasnici u pitanju, ovog trenutka je Darko Koren kojeg moramo pitati: Darko, di su pare?! – uskliknuo je Kešer.

Odgovor od župana Korena stigao je danas, a bio je kratak i sažet. Nije želio komentirati riječi šefa SDP-a.

Ne bih komentirao te navode, već ću pravnim putem potražiti ispravak tih navoda koji ukazuju na klevetu i neistine koje je naveo – rekao nam je Darko Koren.

čitam...
Loading...