Odgovor SDP-u

Koren: Dosadašnja uprava katastrofalno je vodila bolnicu i napravila dug, a sada brinu tko će ga vratiti

14:30h
0
Koprivnička bolnica
Opća bolnica dobit će novo lice // Foto: arhiva

Mene ne zanimaju ni SDP, ni HDZ, a u zadnje vrijeme ni HSS pa ne znam kakve bih ja tu mogao imati osobne političke interese, zaključio je Darko Koren.

Koprivnička Opća bolnica postala je predmet prijepora između političkih stranaka u gradu. Upravno vijeće koje je imenovao župan Darko Koren (HSS) bilo je razlog za Gradski odbor SDP-a da se oglasi priopćenjem u kojemu su izrazili zabrinutost zbog bolničkog duga od 50 milijuna kuna. Naime, ako se prihvati sporazum koje je predložilo Ministarstvo zdravlja, od bi mogao pasti na leđa županije.

Između ostaloga, Gradski odbor SDP-a optužio je Darka Korena da je imenovao Upravno vijeće i da će prihvatiti sporazum zbog suradnje s HDZ-om i vlastitih interesa.

Darko Koren // Foto: Matija Gudlin
Darko Koren // Foto: Matija Gudlin

– Vlastiti interesi su dosad upravljali bolnicom jer je gospodin Mršić preko svoje šogorice, gospođe Sinjeri, upravljao bolnicom. Ne postavljaju pitanje čiji je taj dug od 50 milijuna kuna, nego sada brinu tko će to vratiti. Gradski odbor SDP-a sigurno neće, imaju dovoljno i svojih gradskih briga i problema, od Pevca pa do Komunalca, svih gradskih firmi koje su na gubitku, gradskog proračuna i tako dalje. Ja sam inače poznat po tome da sve što radim, radim iz vlastitog interesa, što ta obiteljska garnitura poznatih podravskih humanitaraca nikada ne čini – rekao je Darko Koren.

Napomenuo je i da ne može javno obznaniti sporazum, što je još jedna od stvari koje ga je Gradski odbor pozvao da učini, jer on nije još ni prihvaćen.

– Sporazum još ni ne postoji, ja ga neću potpisati dok on ne bude definiran na način da nas apsolutno alimentira od bilo kakvog plaćanja tog duga. Ostajemo kod onoga što sam tvrdio posljednja tri mjeseca, ali sam zbog raznih drugih razloga odlučio imenovati Upravno vijeće koje je postavilo v.d. ravnatelja. Dosadašnja uprava i sanacijska upraviteljica katastrofalno loše su upravljali bolnicom i posljedica toga i je taj dug od 50 milijuna kuna – izjavio je Koren.

Smatra da teorija o radu iz vlastitog interesa ne drži vodu jer ih jednostavno nema.
Mene ne zanimaju ni SDP, ni HDZ, a u zadnje vrijeme ni HSS pa ne znam kakve bih ja tu mogao imati osobne političke interese – zaključio je Koren.

čitam...
Loading...