Predstavljen novi v.d. ravnatelj

Koren podijelio anonimno pismo skupine djelatnika bolnice koji se žale na sanacijsku upravu i uvjete rada

11:54h
0
Dr. Mato Devčić, Darko Koren, Ivan Pal i Željka Koluder Vlahinja // Foto: Matija Gudlin

Teza da smo postavili nekoga na poziciju v.d. ravnatelja zato što je iz određene političke stranke je dno dna politike. Takva mržnja na lokalnoj razini sjeme je razdora u našem društvu, rekao je Darko Koren.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren (HSS) sazvao je konferenciju za medije povodom problematike koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek koja je posljednjih nekoliko tjedana glavna gradska, ali i politička tema.

Iako je u pozivu na konferenciju bilo najavljeno da će se govoriti i o kupoprodaji zgrade tvrtke Pevec te poslovnim rezultatima Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac, o tome nije bilo govora, a župan Koren rekao je i zašto.

– Time sam želio poslati poruku Gradskom SDP-u da je neprimjereno što su oni imali potrebu sazivati konferencije i slati priopćenja o županijskoj ustanovi, odnosno o našoj bolnici. Nije mi ni u primisli govoriti i gradskim poduzećima – objasnio je Koren.

Umjesto toga, bilo je riječi isključivo o Općoj bolnici, odnosno o formiranju Upravnog vijeća i postavljanju v.d. ravnatelja te Sporazumu s Ministarstvom zdravlja, koje je župan i ranije komentirao.

– Početkom kolovoza došao je prijedlog revidiranog sporazuma iz Ministarstva i strogi naputci za formiranje Upravnog vijeća.

Konferencija za medije // Foto: Matija Gudlin
Konferencija za medije // Foto: Matija Gudlin

Morao sam to napraviti jer da nisam, Upravno vijeće bi ionako izabrao ministar zdravlja. I dalje nećemo potpisati sporazum dok se u potpunosti ne definiraju okolnosti preuzimanja duga jer to utječe i na županijski sporazum. Naglašavam da formiranje Upravnog vijeća nema kao posljedicu preuzimanje duga – rekao je župan Koren.

Dr. Mato Devčić (HDZ), dosadašnji ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu, imenovan je kao vršitelj dužnosti ravnatelja koprivničke Opće bolnice. Župan se osvrnuo na navode da je na tu poziciju postavljen samo zato što je član HDZ-a.

– Teza da smo postavili nekoga na poziciju v.d. ravnatelja zato što je iz određene političke stranke je dno dna politike. Takva mržnja na lokalnoj razini sjeme je razdora u našem društvu. Dr. Mato Devčić postavljen je zato što je najkompetentnija osoba za to i mogu reći da bih iz istog razloga želio i da bude izabran za mandat ravnatelja – izjavio je Koren.

Darko Koren podijelio je okupljenima i primjerke anonimnog pisma skupine djelatnika bolnice kojega je, tvrdi, primio, a u kojemu djelatnici na dvije i pol stranice iznose svoje nezadovoljstvo radom dosadašnje sanacijske uprave.

Istaknuli su niz problema u radu bolnice, između ostaloga odlaženje šest

Dr. Mato Devčić, v.d. ravnatelja Opće bolnice // Foto: Matija Gudlin
Dr. Mato Devčić, v.d. ravnatelja Opće bolnice // Foto: Matija Gudlin

anesteziologa tijekom mandata Uprave, nepostojanje dermatologa, rasulo tehničke službe koja ne odobrava popravke ni kupnju osnovnih alata niti održava aparate, probleme servisa za prehranu od osoblja do međuljudskih odnosa, nedovoljno kvalitetnim djelatnicima servisa za čišćenje, primanje liječnika na specijalizaciju koji nemaju namjeru ostati u koprivničkoj bolnici, neobavještavanje voditelja odjela o primanju djelatnika na njihov odjel, kaos u prekovremenim satima liječnika, pritužbe na mobing djelatnika, palijativnu skrb koja postoji samo na papiru i još mnoge.

Novi v.d. ravnatelja dr. Mato Devčić, koji nije prije konferencije stigao vidjeti navedeno pismo, naveo je da je za prave pomake u kvaliteti rada bolnice potreban kontinuitet rada Uprave. Također je kratko je pojasnio svoje razloge prihvaćanja nove pozicije.

Iznimno sam motiviran za ovu poziciju zato što je cijeli moj dosadašnji profesionalni put vezan za Koprivnicu. U Zavodu za hitnu medicinu postigao sam, uz pomoć svog tima, mnoge kvalitativne pomake, od broja zbrinutih pacijenata i njihovog zadovoljstva uslugom pa do poslovnih rezultata. Ako budem izabran za ravnatelja, želim napraviti takve pomake i u koprivničkoj bolnici – zaključio je Devčić.

čitam...
Loading...