potpisan sporazum

Koren u koaliciji s HDZ-om ide po četvrti mandat na čelu županije: Izazivač mora udarati ispod pojasa, no nadam se se da ćemo ostati na razini političkog dijalekta i diskusije

17:20h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U prostoru Doma mladih, danas je potpisan koalicijski sporazum između Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i MREŽE Nezavisnih lista, za lokalne izbore na razini Koprivničko-križevačke županije.

Sporazum su potpisali predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Darko Sobota te predsjednik MREŽE i župan Darko Koren.

Aktualni župan ovim je povodom i službeno najavio kandidaturu za još jedan mandat na čelu Koprivničko-križevačke županije, kojem će se u utrci pridružiti zamjenik Ratimir Ljubić, aktualni dožupan.

Današnje je potpisivanje koalicijskog sporazuma bilo i uvodno predstavljanje postignutih dogovora. Tako je rečeno da će na izbore za županijsku skupštinu HDZ i Mreža izaći sa odvojenim listama, kao što je to već bila praksa na prijašnjim izborima. HDZ ide sa svojom listom, a Mreža sa svojom, gdje će im se pridružiti članovi HSU-a i HNS-a koji su se pridružili platformi.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Župan Koren u četvrtoj izbornoj utrci uvjeren je u još jednu pobjedu.

– Nećemo voditi negativnu kampanju jer je razdoblje u kojem živimo već negativno. Imamo pravo radovati se uspjesima koji su obilježili razdoblje proteklog mandata. To je dovoljan argument da nas birači, stanovnici podrže – rekao je Koren.

Službena kampanja bit će kratka, počet će nakon 1. svibnja i trajati 14 dana. U tom će se razdoblju predstaviti zajednički program svih stranaka.

Darko Sobota također je uvjeren da će građani upravo njima dati povjerenje i u narednom razdoblju, a nedavni posjet premijera Plenkovića Koprivnici potvrda je lokalnom vodstvu HDZ-a da dobro rade, smatra on.

– HDZ će istaknuti nove mlade kandidate za čelne ljude općina i gradova, a ljudi će prepoznati njihove napore i dobre namjere, misli Sobota, koji je na biračima poručio da je sada bitno da odaberemo sigurno što je ujedno i poruka koju sa svojih reklamnih plakata šalje župan Darko Koren.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Koren je komentirao i kakvu utakmicu očekuje te koliko će trajati.

–  Svi bi voljeli da se pobjeda dogodi u prvom krugu jer bi oslobodili sebe i druge drugoga kruga, no to nije realno očekivati. Svašta se može dogoditi u tih mjesec dana, ali realno je da će biti drugog kruga s obzirom na veliki broj najavljenih kandidatura. No treba ispuniti sve kriterije. Da bi se netko kandidirao, nije dovoljno samo proći po ulici i reći ja ću biti kandidat za župana. Treba skupiti 1500 potpisa, da ne govorim kako je teško napraviti listu za županijsku skupštinu koja ima 37 potencijalnih kandidata – rekao je Koren te nastavio s predviđanjima oko kampanje.

– Očekujem da će kampanja biti korektna, a to očekujem zato jer smo sebi zadali da takva bude, da mi vodimo korektnu, konstruktivnu, programsku kampanju, da ne ulazimo u konflikte i kontaminaciju političkog i društvenog prostora ove županije jer nam to u ovim uvjetima ne treba. Ne mislim da će protukandidati tako razmišljati i ponašati se jer tko je izazivač mora upotrijebiti udarce ispod pojasa. Meni je ovo četvrta kampanja, Pobijedio sam 2009., 2013. 2017. godine pa ću zajedno s Ljubićem i 2021. bez obzira na udarce ispod pojasa, no nadam se da ćemo ostati na razini političkog dijalekta i diskusije koja će biti normalna – zaključio je Koren.