S ILI BEZ GLEDATELJA?

Koronavirus već je ugasio brojne događaje. Saznali smo što će biti sa županijskim nogometom ovoga vikenda

Preporuka jest da se skupovi s više od 100 sudionika ne održavaju.

11:39h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Hrvatski nogometni savez jučer je objavio kako će sve utakmice pod njihovom ingerencijom do 31. ožujka biti odigrane bez gledatelja. Razlog je, naravno, koronavirus zbog kojega se preporučuje da se skupovi s više od 100 sudionika ne održavaju.

Dakle, HNS-ova odluka odnosi se na HT Prvu ligu, Hrvatski kup, Drugu HNL, Treću HNL, Prvu HNLŽ, Drugu HNLŽ, Prvu HMNL, Drugu HMNL te sve lige mladeži pod njihovim okriljem, kao i na predstojeće Uefine kvalifikacijske turnire koji se održavaju u Hrvatskoj. Istovremeno su županijskim savezima preporučili da poduzmu istu mjeru, što je, primjerice, Nogometni savez Bjelovarsko-bilogorske županije i učinio te će sve njihove utakmice ŽNL-a biti odigrane bez gledatelja, a uz prisustvo tek službenih osoba klubova, suca i delegata.

Kao što je poznato, omiljeni županijski nogomet ovoga se vikenda vraća i u Podravinu i Prigorje. Upitali smo, stoga, tajnika Danijela Lončara hoće li Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije povući isti potez.

Sve ide po rasporedu s gledateljima. Pratimo obavijesti HNS-a i Stožera. Dođe li do promjena, bit će objavljeno. No, prema dosadašnjim informacijama neće biti promjena – kazao je Lončar.

Smatraju kako je ljudima teško zabraniti dolazak na utakmice županijske lige.

– Ili ćemo igrati normalno po rasporedu gledateljima ili odgoditi početak prvenstva na određeno vrijeme – napomenuo je Lončar.

čitam...
Loading...