Trica iz kolica

Košarkaši s invaliditetom školarcima su pokazali kako je kretati se i igrati u kolicima

15:41h
0
Trica iz kolica // Foto: Bolje sutra

Učenici su uz pomoć članova KKOI Koprivnica isprobali elemente košarke u kolicima, osjećaj igranja u kolicima te su naučili kako su kretanje i vježba neizostavno važan dio ljudske svakodnevnice.

Koprivnička Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra jučer je u Osnovnoj školi Mihovil Pavlek Miškina u Đelekovcu, održala aktivnost projekta Inkluzija nije iluzija, vezana uz razvoj inkluzivnog volonterstva pod nazivom Trica iz kolica.


Učenicima osnovnoškolskog uzrasta, osobama s invaliditetom i pripadnicima romske nacionalne manjine, bila je to inovativna i zabavna suradnja s Košarkaškim klubom osoba s invaliditetom Koprivnica.

Učenici su uz pomoć članova KKOI Koprivnica isprobali elemente košarke u kolicima, osjećaj igranja u kolicima te su naučili kako su kretanje i vježba neizostavno važan dio ljudske svakodnevnice. Također, naučili su kako bez obzira na možebitna fizička ograničenja, barijere ne postoje i da je sve moguće ostvariti na odgovarajući način.

Košarka u kolicima // Foto: Bolje sutra
Košarka u kolicima // Foto: Bolje sutra

Aktivnost Trica iz kolica održana je nastavno na Međunarodni olimpijski dan obilježen prije nekoliko dana, a i prigodno je realizirana u vrijeme održavanja Paraolimpijskih igara.

Voditeljica ove aktivnosti bila je profesorica TZK Jasmina Markić. Projekt Inkluzija nije iluzija financira Koprivničko-križevačka županija, nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra, partneri u projektu su Osnovna škola Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec, Općina Đelekovec, županijska Udruga Roma Korak po korak, a suradnici projekta su Košarkaški klub osoba s invaliditetom Koprivnica.

čitam...