20.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Rješenje povjerenice za informiranje

Kovačić (HDZ): Iz Komunalca nam ne žele dati dokumente o prodaji plina, to ne smije biti poslovna tajna, Komunalac: Nije istina, radimo u skladu sa Zakonom
K

Na sjednicama Gradskog vijeća već godinu dana tražimo da nam se daju informacije o tome gdje je završio taj novac, 21 milijun kuna, u kojim svotama i stavkama i nikada nismo to dobili.

Ne propustite

Prije otprilike godinu dana čelnik koprivničkog ogranka HDZ-a Goran Kovačić zatražio je na uvid ugovor koji je Komunalac potpisao s RWE-om o prodaji plinskog biznisa te dostavu dokumentacije kojom se jamči da neće biti otpuštanja radnika i da će sjedišta društava Koprivnica plin i Koprivnica opskrba ostati u Koprivnici.

Kako je rekao na današnjoj tiskovnoj konferenciji, taj mu je zahtjev bio odbijen s razlogom da je riječ o poslovnoj tajni, na što je podnio žalbu. Danas je predočio rješenje povjerenice za informiranje Republike Hrvatske Anamarije Musa prema kojemu je njegova žalba osnovana te da ti podaci ne bi smjeli biti poslovna tajna.

– Zabrinuti smo za transparentnost tog posla, prodaje plinskog biznisa. Na sjednicama Gradskog vijeća već godinu dana tražimo da nam se daju informacije o tome gdje je završio taj novac, 21 milijun kuna, u kojim svotama i stavkama i nikada nismo to dobili. I povjerenica za informiranje složila se da njihova transparentnost nije dovoljna, prema tome, Komunalac ne poštuje hrvatske zakone. Ne znamo je li to nekompetentnost ili rad za privatne interese – rekao je Kovačić.

Foto: Matija Gudlin
Goran Kovačić // Foto: Matija Gudlin

U svojoj žalbi je naveo je kako je javna vlast pogrešno primijenila zakonske odredbe o poslovnoj tajni te da nije provela test razmjernosti i javnog interesa, a da bi sve informacije trebale biti javno objavljene zato što svaki građanin ima pravo znati kako trgovačka društva koja su u vlasništvu grada raspolažu svojom imovinom.

Istaknuo je i da Komunalac uskoro mora proći restrukturiranje te da su zabrinuti što će biti s gradskim proračunom nakon toga.

Bojimo se da će nakon restrukturiranja Komunalca stavke poput Doma mladih, Gradskih bazena i Peveca još više opterećivati proračun – smatra Kovačić.

Budući da, kako kaže, ne zna gdje je završio novac od prodaje plinskog biznisa, o tome se može samo nagađati, no ima određene ideje.

Tad je bilo predizborno vrijeme pa možete zaključiti gdje je taj novac mogao završiti. Puno se tada radilo po Koprivnici i raskopavalo ulice. I sada imamo jednu Pametnu ulicu koja još nema ni uporabnu dozvolu – zaključio je predsjednik koprivničkog HDZ-a.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Iz Komunalca su odgovorili na njegove navode i ustvrdili da nije istina da se ne posluje u skladu sa zakonom te da upravo provode ponovni postupak u skladu s rješenjem koje je došlo.

– Komunalac je primio rješenje Povjerenice za informiranje i sukladno tom rješenju i u skladu s propisima provodi ponovni postupak. Dakle, nije točno da se bilo što skriva već se u skladu sa zakonom i navedenim rješenjem provodi odgovarajući postupak temeljem kojeg će ovih dana biti donesena odluka o zahtjevu gospodina Gorana Kovačića – izvijestili su nas iz uprave Komunalca.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dani općine

FOTO/VIDEO Fešta se nastavlja, Ivančane zabavljaju tamburaši do ranih jutarnjih sati, veselo je!

Koprivnički Ivanec danas blista od dobre atmosfere i raspoloženja, a kako i ne bi kada slavi svoj rođendan! Dani općine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×