-5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
RADIONICA

Kreativno ušle u vikend, članice Udruge žena Repaš izrađivala cvijeće od krep papira
K

Izrada cvjetova od krep papira danas je zaštićena kao nematerijalno dobro Republike Hrvatske pod nazivom "Umijeće izrade tradicijskog božićnog nakita – kinč" na području sjeverozapadne Hrvatske

Ne propustite

Udruga žena Repaš već dugi niz godina radi na očuvanju kulturne baštine sela njegujući stare običaje i baš zato su protekli tjedan, točnije 20. siječnja, organizirale radionicu izrade cvijeća i ukrasa koristeći se starom tehnikom stvaranja cvijeća od papira.

- Oglas -

– Budite kreativni i sami izradite cvijeće od papira, osim krep papira u boji i škara, za izradu ukrasa potrebno je malo žice, lijepila te pokoja salveta i prekrasni ukrasni cvjetni aranžmani uz malo mašte ubrzo postanu stvarni – poručuju iz Udruge.

Vještina je to koju čuvaju i prenose na mlađe naraštaje, a na ovaj način sačuvana je od zaborava. Zanimljivo je što za izradu krep ukrasa nisu potrebna velika ulaganja, a izradu može svatko naučiti.

Izrada cvjetova od krep papira danas je zaštićena kao nematerijalno dobro Republike Hrvatske pod nazivom “Umijeće izrade tradicijskog božićnog nakita – kinč” na području sjeverozapadne Hrvatske.

Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

PRIGODA

Doroteja, Dora i Matej danas imaju povoda za slavlje

Danas svoje imendane slave Doroteja, Dora i Matej. Sigurno poznate barem jednu osobu koja nosi navedeno ime. Red je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti