Krim Mercator pobjedom nad Budućnosti osvojio prvo mjesto na Bepovu memorijalu

17:54h
0
Ogled Krima i Budućnosti odlučivao je o trećem mjestu // Foto: RK Podravka - Ivo Čičin-Mašansker

Krim Mercator i Budućnost 28:25 (14:12) u prvoj utakmicu 3. kola 7. memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo. Tako je Krim Mercator pobjednik ovogodišnjeg turnira sa svih šest osvojenih bodova. Budućnost je druga. Na utakmici je bio i zamjenik gradonačelnika Nikšića iz Crne Gore Mladen Perišić. Nikšić i Koprivnica su gradovi prijatelji.

U 19 sati igraju Podravka Vegeta i Hypo Nö. Bit će to utakmica za prestiž i 3. mjesto na turniru, jer su obje ekipe bez bodova.

KRIM MERCATOR SVLADAO BUDUĆNOST 28:25

Krim Mercator osvojit će koprivnički turnir, kažemo osvojiti, jer slijedi službeno proglašenje na kraju turnira. U utakmici za 1. mjesto Krim je nadjačao Budućnost, koja nema ipak dovoljno snage za tri utakmice u tri dana. Najviše se to osjetilo na reprezentativkama. Primjerice, Marina Vukčević prije podne branila je odličlno, a popodne je skupila jedva četiri obrane. A morala je stati na gol, jer je nakon, također četiri obrane, Clara Woltering ozlijeđena i umor je učinio svoje.

No, ne samo umor kod Crnogorki, već i izvanredna forma Njemice Susan Müller, koja je dala 12 golova, na cijelom turniru 29, najviše. Uz to i Grubišić je s osam obrana postala golmanica s najviše obrana na turniru (26), ispred Woltering (23), ali Clara je branila utakmicu i četvrt.

Malo nade za Budućnost bilo je pred kraj susreta. Približila se i na dva gola manjka, ali Krimove igračice Müller, Barbara Lazović i Wörz zabijale su s lakoćom.

Krim Mercator - Budućnost // FGoto ivo Čičin-Mašansker7. MEMORIJALNI TURNIR JOSIP SAMARŽIJA BEPO, 3. KOLO, 1. UTAKMICA

KRIM MERCATOR – BUDUĆNOST 28:25 (14:12)

KRIM MERCATOR: Grubišić (7), Stefanišin (3); Piedade 3, Wörz 5, Mavsar, Bodnjeva, B. Lazović 6, Zulić, Müller 12(1), Janković, Gregorc, Krpež, Vergeljuk 1, Zrnec 1, Potisek. TRENER: Tone Tiselj.

BUDUĆNOST: Woltering (4), Vukčević (5); Miljanić 3, Trifunović, Mendy, Živković 5(3), Bulatović 3, Nikolić, Gjorgijevska 3, Mehmedović 6, Pavičević, Knežević 3, S. Lazović 2. TRENER: Dragan Adžić.

SEDMERCI: Krim Mercator 1(1), Budućnost 3(3).

ISKLJUČENJA: Krim Mercator 8 minuta (Piedade, Wörz, Gregorc, Krpež), Budućnost 2 minute (Bulatović).

IGRAČICA UTAKMICE: Sussan Müller (Krim Mercator).

čitam...