Kolegij gradonačelnika

Križevačke gradske ustanove poslovale s pozitivnim rezultatom, Komunalno bez kreditnih zaduženja

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi istaknuo je kako postoje potencijalne potrebe da se proširi vrijeme prihvata djece u križevačkim dječjim vrtićima.

10:32h
0
Podijeli objavu

U Maloj vijećnici Grada Križevaca održana je 41. sjednica Kolegija gradonačelnika koju je zbog službene odsutnosti Branka Hrga otvorio zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović.

Na sjednici su prezentirana Izvješća proračunskih korisnika Grada Križevaca koja su pokazala da su sve gradske ustanove poslovale s pozitivnim rezultatom te da su ostvarili sve planirane programe. Pozitivne brojke bilježi i Komunalno poduzeće d.o.o. koje je poslovanje završilo bez ijedne kune kreditnog zaduženja. Što se tiče izvršenih Programa gradnje objekata i uređaja kao i održavanja komunalne infrastrukture, planirani programi izvršeni su u 97 postotnom izvršenju.

Prilikom prezentiranja Izvješća o ostvarenju Financijskih planova četiriju dječjih vrtića s područja Grada Križevaca za 2016. godinu pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi istaknuo je kako postoje potencijalne potrebe da se proširi vrijeme prihvata djece, a zamjenik Katanović je naglasio kako je Grad ponosan na ostvarene programe i aktivnosti dječjih vrtića s područja Križevaca te im zahvalio na njihovom angažmanu.

Podnesena su i Izvješća o ostvarenju Financijskih planova četiri osnovne škole s područja grada Križevaca kojima je Grad osnivač nakon čega je zamjenik Katanović pohvalio uključivanje škola u povlačenju sredstava iz europskih fondova dodavši kako time uspješno prate tempo i trend Grada koji zadnjih nekoliko godina uspješno povlači sredstava iz istih fondova.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca Ivan Matosović, prilikom podnošenja Izvješća o ostvarenju Programa rada i Financijskog plana naglasio je kako je prošle godine bio najmanji broj intervencija u zadnjih deset godina, odnosno ukupno 98, od čega su 42 bile požarne, 48 tehničke, a osam intervencija je bilo temeljeno na lažnim dojavama.

Podijeli objavu