Matematika i povijest

Križevački gimnazijalci Dominik Juršić i Filip Radotović pozvani na državna natjecanja

Mladi križevački učenici

09:22h
0
Profesor Ratko Višak i učenik Dominik Jurišić // FOTO: Gimnazija I.Z.D. Križevci

Iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima na čijem je čelu ravnatelj Zoran Kovač, nižu su odlične vijesti i uspjesi mladih učenika.

Na županijskom natjecanju iz matematike održanome 28. veljače 2017. u OŠ Sokolovac, Dominik Juršić, učenik prvog razreda križevačke gimnazije osvojio je 1. mjesto u prvim razredima A kategorije u kojoj se natječu učenici prirodoslovno-matematičkih gimnazija.


Dominik je ostvario rezultat kojim je kao jedini srednjoškolac iz naše županije zaslužio poziv na državno natjecanje iz matematike. Natjecanje će se održati od 3. do 5. svibnja 2017., a za susret najboljih matematičara u državi priprema ga profesor Ratko Višak.

Profesor Tvrko Milunović i učenik Filip Radotović // FOTO: Gimnazija I.Z.D. Križevci

Na županijskom natjecanju iz povijesti održanom 7. ožujka. 2017. u križevačkoj OŠ Vladimir Nazor, Filip Radotović osvojio je 1. mjesto u kategoriji trećih razreda i ostvario rezultat kojim je zaslužio poziv na državno natjecanje.

Državno natjecanje iz povijesti održati će se od 10. do 12. svibnja 2017. u Đurđevcu. Mentor mladom učeniku je profesor Tvrtko Milunović.

čitam...