Križevački gradonačelnik sastao se s poduzetnicima

20:45h
0
Hrgova kava s poduzetnicima o obrtnicima // Foto: www.krizevci.hr

Križevački gradonačelnik Branko Hrg održao je u srijedu, zajedno sa svojim suradnicima, kavu s križevačkim poduzetnicima i obrtnicima. Gradonačelnik je rekao kako je u gradu pokrenuto nekoliko infrastrukturnih i gospodarskih projekata, u Poslovnoj zoni Gornji Čret pojavljuje se sve više poduzetnika, a pri kraju je i izgradnja ove ceste do Križevaca, naglasivši kako se trenutno u Križevcima radi o investicijama koje ukupno iznose oko 42 milijuna kuna.


Uz teme koje poduzetnike zanimaju, a vezane su uz njihovo poslovanje, na sastanku ih je zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović upoznao s gradskim programima za gospodarstvo poput kreditne linije Križevački poduzetnik i Kreditom do uspjeha te subvencioniranja nabavke strojeva, opreme, pomoći kod novih zapošljavanja, nastupa na sajmovima i sl.

Pročelnik Darko Masnec govorio je o projektu Razvojnog centra i tehnološkog parka koji obuhvaća rekonstrukciju postojećih hangara te izgradnju jedne nove zgrade, a trebao bi biti završen do mjeseca kolovoza iduće godine.

Sastanku je prisustvovao i tajnik Županijske obrtničke komore Božo Barać koji je u ulozi direktora Obrtničkog i gospodarskog sajma, pozvao poduzetnike i obrtnike s ovog područja da se predstave na sajmu koji se održava u Križevcima od 6. do 8. studenoga.

Prisutni gospodarstvenici su kao svoje najveće probleme iznijeli nelojalnu konkurenciju, zapošljavanje na crno, zakonske propise koji im otežavaju poslovanje, a poseban je naglasak stavljen na odlazak mladih u inozemstvo i bojazan kako će se izgubiti najproduktivniji dio radne snage.

čitam...