25.1 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Projekt Ruka podrške

Križevački Maslačci zabavili su se na brojnim radionicama, družili se s vršnjacima i usput puno naučili
K

Kroz projekt su organizirane i provedene kreativno-stvaralačke, rehabilitacijske, motoričke, ritmičke, sportske aktivnosti te edukacija.

Ne propustite

Udruga Maslačak Križevci u partnerstvu s Osnovnom školom Ljudevita Modeca Križevci provela je projekt Ruka podrške.

Osnovni cilj projekta je bio pružiti podršku u povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti djeci i mladima s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici kroz razne aktivnosti kao što su suradničko usvajanje znanja i vještina, provođenje različitih kreativnih radionica te rehabilitacijske i inkluzivne aktivnosti.

Ciljna skupina su bila djeca i mladi s teškoćama u razvoju. Obuhvaćeno je 20-tero djece od mlađe školske dobi do 18 godina. Djeca i mladi polaznici su Osnovne škole Ljudevita Modeca, a ostali iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, smješteni u Samostanu časnih sestara red sv. Bazilija u Križevcima u paviljonu za djecu Svetog Marka Križevčanina.

Kroz projekt su organizirane i provedene kreativno-stvaralačke, rehabilitacijske, motoričke, ritmičke, sportske aktivnosti te edukacija. Aktivnosti su se provodile u obliku radionica, grupnog i individualnog rada pod stručnim vodstvom edukacijskog rehabilitatora i dvije voditeljice radionica.

Djeca i mladi su zadovoljni svojim sudjelovanjem u projektu, najviše su im se svidjele praktične aktivnosti i grupni rad koji im je osigurao intenzivne socijalne kontakte. Rad u radionicama im je omogućio da nauče nešto novo, da budu samostalniji, da se opuste i da češće kontaktiraju i druže se sa vršnjacima.

Projekt Ruka podrške trajao je od 1. listopada 2019. do 31. kolovoza 2020. godine. Financiralo ga je Ministarstvo znanosti i obrazovanja s 85.470,99 kuna, a sufinancirala Koprivničko-križevačka županija s 3.000 kuna.

Foto: Udruga Maslačak Križevci
Foto: Udruga Maslačak Križevci
Foto: Udruga Maslačak Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tragedija u Kloštru Podravskom

Bisiklist na kojeg je naletio 39-godišnjak je preminuo, koprivnički tužitelji otvorili istragu

Kako upravo doznajemo, Općinski su državni odvjetnici u Koprivnici otvorili istragu protiv 39-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je skrivio...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×