Projekt Ruka podrške

Križevački Maslačci zabavili su se na brojnim radionicama, družili se s vršnjacima i usput puno naučili

Kroz projekt su organizirane i provedene kreativno-stvaralačke, rehabilitacijske, motoričke, ritmičke, sportske aktivnosti te edukacija.

09:47h
0
Foto: Udruga Maslačak Križevci

Udruga Maslačak Križevci u partnerstvu s Osnovnom školom Ljudevita Modeca Križevci provela je projekt Ruka podrške.


Osnovni cilj projekta je bio pružiti podršku u povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti djeci i mladima s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici kroz razne aktivnosti kao što su suradničko usvajanje znanja i vještina, provođenje različitih kreativnih radionica te rehabilitacijske i inkluzivne aktivnosti.

Ciljna skupina su bila djeca i mladi s teškoćama u razvoju. Obuhvaćeno je 20-tero djece od mlađe školske dobi do 18 godina. Djeca i mladi polaznici su Osnovne škole Ljudevita Modeca, a ostali iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, smješteni u Samostanu časnih sestara red sv. Bazilija u Križevcima u paviljonu za djecu Svetog Marka Križevčanina.

Kroz projekt su organizirane i provedene kreativno-stvaralačke, rehabilitacijske, motoričke, ritmičke, sportske aktivnosti te edukacija. Aktivnosti su se provodile u obliku radionica, grupnog i individualnog rada pod stručnim vodstvom edukacijskog rehabilitatora i dvije voditeljice radionica.

Djeca i mladi su zadovoljni svojim sudjelovanjem u projektu, najviše su im se svidjele praktične aktivnosti i grupni rad koji im je osigurao intenzivne socijalne kontakte. Rad u radionicama im je omogućio da nauče nešto novo, da budu samostalniji, da se opuste i da češće kontaktiraju i druže se sa vršnjacima.

Projekt Ruka podrške trajao je od 1. listopada 2019. do 31. kolovoza 2020. godine. Financiralo ga je Ministarstvo znanosti i obrazovanja s 85.470,99 kuna, a sufinancirala Koprivničko-križevačka županija s 3.000 kuna.

Foto: Udruga Maslačak Križevci
Foto: Udruga Maslačak Križevci
Foto: Udruga Maslačak Križevci

čitam...