Mobilnost učitelja u sklopu projekta S.M.I.L.E.

Križevački učitelji i nastavnici znaju da je za napredak potrebna konstantna nadogradnja

Učitelji dobivaju priliku sudjelovati u međunarodnim usavršavanjima i dijeliti iskustvo s kolegama iz cijele Europe, a učenici dobivaju raznovrsniju ponudu izvannastavnih aktivnosti, kvalitetniju nastavu i priliku suradnje s vršnjacima iz drugih europskih zemalja.

10:01h
0
Ustupila: Osnovna škola “Vladimir Nazor” Križevci

Osnovna škola Vladimir Nazor Križevci ove subote je u sklopu manifestacije Erasmus days predstavila svoj drugi KA1 projekt S.M.I.L.E. (search, make, imagine, learn, express). Projekt traje dvije godine i provodi se u sklopu programa Erasmus ključne aktivnosti 1 koja podrazumijeva mobilnosti učitelja.


Erasmus days je trodnevna manifestacija koja se istovremeno odvija u cijeloj Europi s ciljem promoviranja Erasmus+ programa, a  Erasmus tim spomenute križevačke škole u subotu je održao predstavljanje programa i svog projekta na info pultu na središnjem gradskom trgu.  Također, dva dana prije, u četvrtak, Dramska grupa koja je nastala u sklopu projekta, na engleskom je jeziku izvela basnu Cvrčak i mrav u Dječjem vrtiću Zraka sunca.

Učitelji u sklopu ovog projekta pohađaju međunarodne tečajeve u trajanju od pet dana, uče o kreativnim metodama podučavanja i te metode kasnije primjenjuju u radu s učenicima te dijele iskustva s kolegama na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini. Dosad su tako posjetili Cipar, Italiju, Španjolsku, Island, Nizozemsu i Englesku te stekli brojna iskustva i znanja.

Ustupila: Osnovna škola “Vladimir Nazor” Križevci

– Ovo nam je drugi Erasmus+ projekt koji provodimo. Cilj projekta je primjena kreativnih i suvremenih metoda podučavanja i razvijanje europske dimenzije u procesu učenja i poučavanja. U prvoj fazi učitelji prolaze edukcije, a nakon toga implementiraju naučeno u svom radu s učenicma i dijele svoje znanje s kolegama. U sklopu ovog projekta pokrenuli smo nekoliko novih izvannastavnih aktivnosti: Dramsku grupu na engleskom jeziku, Male programere, Medijsku grupu, Arts and crafts grupu, čak 4 eTwinning projekta, mini projekt Zanimljiva lektira i brojne druge aktivnosti – izjavila je koordinatorica projekta Andrea Katanović Babić.

U projektu uz nju sudjeluju i ravnatelj Igor Brkić koji je završio tečaj leadershipa u Rimu gdje je sudjelovao u edukaciji s ravnateljima iz drugih europskih zemalja. U projekt su  uključene i računovotkinje Sanja Štubelj i Gordana Lončarić koje uspješno odrađuju financijski dio, a dio projekta su i učiteljice razredne nastave Moni Harča i Nina Tenodi te kolegice iz predmetne nastave Ivana Begović, Gordana Novak, Tomica Turković i Selina Golec Petrović.

Iskustva sudionika Erasmus+ programa redom su pozitivna. Učitelji dobivaju priliku sudjelovati u međunarodnim usavršavanjima i dijeliti iskustvo s kolegama iz cijele Europe, a učenici dobivaju raznovrsniju ponudu izvannastavnih aktivnosti, kvalitetniju nastavu i priliku suradnje s vršnjacima iz drugih europskih zemalja. S obzirom na navedene benefite, škola je odlučila uskoro krenuti u pripremu još jednog Erasmus + projekta.

čitam...