Jod kao lijek

Križevčanka Jadranka Dugina Vrhovec sa svojim jedinstvenim proizvodom otvara laboratorij: Jadrankina otopina liječi neplodnost, štitnjaču i prirodni je antibiotik

Budući da je proširila svoju proizvodnju, u četvrtak će biti upriličeno otvorenje laboratorija tvrtke JadroMel u kojem nastaje 'Jadrankina otopina'.

14:30h
0
Foto: Ustupila Jadranka Vrhovec

Prije otprilike dvije godine, Križevčanka Jadranka Dugina Vrhovec proizvela je jedinstven proizvod na bazi čistog joda i to u malenom laboratoriju koji ima u podrumu svoje kuće.

Ponukana zdravstvenim problemima, točnije onima sa štitnjačom, odlučila se bolje pobrinuti za svoje zdravlje te je počela istraživati kako da sama sebi pomogne. Došla je do spoznaje da je u spomenutom mineralu zapravo spas.

– Nisam se mogla pomiriti s činjenicom da ću cijeloga života piti tablete. Bilo mi je to neprihvatljivo. I onda sam krenula s istraživanjima kako da si pomognem i došla sam do joda. On je hrana za štitnjaču koja se zahvaljujući tome uspjela oporaviti – ispričala nam je J. Dugina Vrhovec.

Na društvenoj mreži Facebook ima grupu koja broji oko 20.000 članova, a govori o nizu svjedočanstava prema kojima je ova otopina izliječila niz zdravstvenih problema.

– Liječi neplodnost, mnogo ih se skinulo s tableta za štitnjaču, prirodni je antibiotik za raznovrsne upale, efikasno antivirusno i antiseptičko sredstvo… To je zaista univerzalan lijek. Činjenica je da zbog nedostatka tog minerala u tijelu dolazi do pojave raznih bolesti, otvara se Pandorina kutija za sve bolesti. Prvo sam napravila za sebe, pa za dijete, pa je onda krenulo i s prijateljicama, da bi se na kraju potražnja proširila na tržište i izvan naše države – kazala je.

Foto: Facebook

Inače se bavila modnim dizajnom i stiliziranjem, a ima ECDL diplomu te je završila za upravnog pravnika. Ovaj joj je posao, kaže, ‘pao iz vedra neba’ i shvatila je da se u ovome baš pronašla, to ju ispunjava.

– Ja sam za ono što ima rezultate, što je prirodno i ljudima pomaže. Nisam za kemiju i tablete koje zapravo prikrivaju simptome i izazivaju niz drugih bolesti – priča nam J. Vrhovec.

Tako je prije četiri mjeseca na tržište izašao i drugi proizvod, ‘Jadrankina otopina‘ – jedinstveni biljni preparat, sastavljen od nekoliko vrsta smeđih i crvenih algi koje su bogate upravo jodom.

Budući da je proširila svoju proizvodnju, u četvrtak otvara laboratorija tvrtke JadroMel u kojem nastaje ‘Jadrankina otopina’, jedinstven hrvatski proizvod.

Na otvorenju će o svojem iskustvu hrvatske poduzetnice koja je osmislila proizvod jedinstven i na europskom tržištu govoriti osobno Jadranka Dugina Vrhovec, a o svakodnevnoj nužnosti unosa joda, kao esencijalnog minerala, govorit će dr. specijalist internist Vesna Barišić.

Okupljenima će svoja svjedočanstva o korisnosti joda ispričati i nekoliko korisnica Jadrankine otopine.

U zabavnom programu otvorenja nastupit će uživo poznati ženski trio Gelatto Sisters, kojeg čine Neda i Sanja Parmać i Romana Pavliša,

Otvorenje laboratorija će se održati u četvrtak, u 16 sati, na lokaciji Ul. Ljudevita Gaja u Križevcima, s početkom u 16 sati.

 

čitam...