24 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
GRAD DOMAĆIN

Križevci su jedan od deset gradova koji su dio turneje Dobre energije, cilj je postati energetski neovisan grad
K

Gradonačelnik Mario Rajn tim je povodom potpisao čime Križevci postaju pionirom dobre energije, obvezujući se da će promovirati korištenje obnovljivih izvora.

Ne propustite

Križevci su danas bili domaćin prve nacionalne turneje Dobra energija koja pruža podršku gradovima i njihovim građanima u projektima korištenja obnovljivih izvora energije. Turneju organizira i provodi Zelena energetska zadruga u suradnji s predstavnicima gradova, a Križevčani su na promotivnom štandu na Trgu Antuna Nemčića mogli saznati kako postaviti solarne panele na svoje krovove, udružiti se sa susjedima u energetsku zadrugu i sudjelovati u velikim solarnim projektima.

Gradonačelnik Mario Rajn tim je povodom potpisao Deklaraciju o dobroj energiji čime Križevci postaju pionirom dobre energije, obvezujući se da će promovirati korištenje obnovljivih izvora. Inače, poručuje gradsko vodstvo, Križevci do 2030. godine žele postati energetski neovisan grad. Rajn je zadovoljan što su Križevci jedan od deset gradova koji su dio turneje. Želja je da zelena energija uđe u kućanstva i gospodarske objekte.

Podsjećaju kako su u posljednje dvije godine instalirane fotonaponske elektrane na krovove zgrade Razvojnog centra i tehnološkog parka te Gradske knjižnice Franjo Marković. Grad je sa Zelenom energetskom zadrugom dio projekta Gradovi budućnosti sjeveroistočne Europe, a trenutno se priprema projekta dokumentacije za izgradnju fotonaponske elektrane. Dio proizvedene energije nudit će se kao oblik građanske energije.

– Bitna je aktivnost i osnivanje KLIK-a, lokalne energetske zadruge budući
da se od nje u budućem desetljeću očekuje puno podrške aktivnostima Grada, ali i
uključivanje šire zajednice građana u zadrugu – poručuje gradsko vodstvo.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kriva vozačica (40)

Žena vozila prebrzo pa “nabila” drugu vozačicu, stradala pa prevezena u bolnicu

Bili smo jučer na prometnoj nesreći koja se dogodila na Križevačkoj cesti oko podneva, u kojoj je jedna osoba...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×