Krležina ulica uskoro postaje sigurnija – u planu je izgradnja tri nova rotora

08:21h
0
Križanje Krležine i ulice Miklinovec često je mjesto prometnih nesreća, no izgradnjom rotora taj bi se problem trebao riješiti // foto: Koprivnica.net

Ulica Miroslava Krleže u Koprivnici, u kojoj se zbog nekoliko opasnih križanja u posljednje vrijeme događa sve više prometnih nesreća, uskoro bi mogla dobiti nekoliko novih rotora, a samim time postati i sigurnija. Naime, SDP-ova vijećnica Radmila Kovačević započela je jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća upravo ovom temom, aludirajući pritom na izgradnju rotora na križanju Krležine sa ulicom Miklinovec i sa ulicom Dr. Željka Selingera.

Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić rekao je kako je taj problem već jedno vrijeme aktualan, no kako je Grad po tome pitanju još uvijek nemoćan, jer za tu cestu odgovara ŽUC.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Nažalost, iako oni tvrde drugačije, nisu se ni probali ništa dogovoriti s nama po pitanju Krležine ulice. Dobro se zna kakav je njihov odnos prema gradu, a o tome najbolje govori i podatak da nas nisu ni obavijestili o početku izgradnje rotora na koprivničkoj zaobilaznici – rekao je Mršić te istaknuo kako se cijela situacija uskoro mijenja jer kroz par dana na snagu stupa novi zakon o cestama prema kojem ŽUC prepušta sve gradske prometnice i ulice u nadležnost Gradu.

– Sada kada Krležina ulica bude u poptunosti u našoj nadležnosti, mogu reći da mi za nju imamo planove prema kojima bi izgradili nekoliko novih rotora. Ti projekti su u izradi i Krležina bi iduće godina trebala imati tri nova rotora, od kojih bude prvi izgrađen već možda i ove godine – zaključio je Mršić.

Rotori će se graditi na križanju Krležine sa ulicom Miklinovec, sa Selingerovom ulicom te sa ulicom Ivana Sabolića.

Ovom idejom, odnosno izgradnjom novih rotora, zasigurno će se smanjiti broj prometnih nesreća u Krležinoj ulici, pogotovo na križanju s ulicom Miklinovec, gdje se brojni vozači gube, ne znajući pritom koja je cesta sporedna, a koja glavna.

čitam...