13.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Teško stanje župnika

Krunoslav Pačalat sporo se oporavlja nakon moždanog udara, vjernici mole za njegovo ozdravljenje
K

Ne propustite

Iako stabilno, kako smo sredinom mjeseca mogli pročitati na službenim stranicama Župe, cjelokupno stanje zabrinjavajuće je i teško.

Prosinac u Župi blaženog Alojzija Stepinca ne prolazi baš u opuštenoj blagdanskoj atmosferi, nego više sa strepnjom u zraku otkako je njen župnik Krunoslav Pačalat doživio moždani udar.

Iako stabilno, kako smo sredinom mjeseca mogli pročitati na službenim stranicama Župe, cjelokupno stanje zabrinjavajuće je i teško. Nakon liječenja u koprivničkoj bolnici, doznajemo kako je velečasni sad na njezi u varaždinskom svećeničkom domu te da se polako oporavlja.

Ipak, upitno je hoće li se vlč. Pačalat ikada oporaviti toliko da se može vratiti svojem svećeničkom pozivu odnosno župničkoj dužnosti. Zasad je sve, osim na pomoći liječnika, na molitvama njegovih župljana za ozdravljenje svećenika koji je, zbog svojeg osebujnog pristupa propovijedanju vjere, poznat svim Koprivničancima, bili oni vjernici ili ne.

Poznato je da je zdravstveno stanje velečasnog bilo teško godinama te da je podvrgnut nekoliko operacija srca. Također, imao je velikih problema sa zadržavanjem vode zbog čega je svakodnevno pohodio bolnicu zbog ispumpavanja, te je teško hodao zbog konstantno otvorenih rana na nogama.

Uslijed ovakve situacije, došlo je do promjena u upravljanju Župom te je odlukom biskupa varaždinskog msgr. Josipa Mrzljaka, upravljanje Župom prebačeno na dosadašnjeg kapelana Župe vlč. Ivicu Gladoića.

Njemu su dane sve župničke ovlasti, u sklopu kojih će obavljati i dušobrižničku službu u Županijskoj bolnici te Domu za starije i nemoćne osobe.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slijetanje

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Teška nesreća, vatrogasci vadili vozača iz vozila, automobil potpuno smrskan

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije na relaciji između Rasinje i Prkosa. Kako doznajemo od našeg fotoreportera, sve hitne službe...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×