15.9 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Poziv na molitvu

Pročitajte što je vlč. Gladoić rekao o oporavku Krunoslava Pačalata te koja je njegova poruka vjernicima
P

Ne propustite

Iako daje naznake oporavka, stanje je i dalje zabrinjavajuće. Velečasni Pačalat je pri svijesti odnosno svjestan je svega, ali ne znamo koliko će oporavak trajati, izvještava nas kapelan.

O stanju i oporavku župnika Krunoslava Pačalata nakon teškog moždanog udara, razgovarali smo s kapelanom u njegovoj župi, a koji ga trenutno mijenja, vlč. Ivicom Gladoićem.

– Iako daje naznake oporavka, stanje je i dalje zabrinjavajuće. Velečasni Pačalat je pri svijesti odnosno svjestan je svega, ali ne znamo koliko će oporavak trajati – izvještava nas kapelan u Župi blaženog Alojzija Stepinca.

O tome hoće li vlč. Pačalat ikad opet moći obavljati svoje svećeničko zvanje i ulogu župnika, vlč. Gladić nije htio previše špekulirati.

– To bismo trebali prepustiti liječničkoj struci, njegovu oporavku i dragom Bogu koji ima planove sa svima nama – pouzdaje se velečasni u svevišnjega.

Je li njegovo obavljanje dužnosti župnika privremeno ili trajno rješenje, Gladoić kaže kako će o tome odlučiti biskup varaždinski msgr. Josip Mrzljak kad za to dođe vrijeme.

– Trenutno prema odredbi Oca Biskupa upravljam župom sa svim župničkim ovlastima i obvezama – rekao je trenutno zamjenski župnik.

Za kraj, Gladoić je pozivao sve ljude dobre volje na mir, sabranost, zajedništvo i uzajamnost.

– Posebno pozivam na molitvu za oporavak velečasnog Krunoslava, mog dragog prijatelja i brata svećenika, bilo pojedinačnu ili zajedničku koju organiziramo u našoj župi. Želim naglasiti da su ovdje i moji dragi župljani i župni suradnici koji cijene i poštuju svećenike i Crkvu te tako uz njihovu podršku i pomoć, župni pastoral ide naprijed – zaključio je vlč. Gladoić te svim čitateljima portala ePodravina zaželio čestit Božić i blagoslovljenu novu 2017. godinu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

VELIKO GRADILIŠTE

FOTO/VIDEO Kolodvorska ima friško novo ruho, asfaltirana je i puštena u promet, radovi preseljeni u Franje Gažija

Veliko koprivničko gradilište kojim smo okruženi, pa više ni ne brojimo koliko dugo, na nekim se dionicama s radovima...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×