brojne aktivnosti

KUD Delovi sudjelovao u radio-emisiji U domaćem ruhu

U domaćem ruhu na Radiju Koprivnici svoje djelovanje predstavili su članovi Kulturno-umjetničkog društva Delovi. O radu društva govorila je predsjednica KUD-a Štefica Plantić.

09:23h
0
Foto: Općina Novigrad Podravski

U emisiji U domaćem ruhu na Radiju Koprivnici svoje djelovanje predstavili su članovi Kulturno-umjetničkog društva Delovi. O radu društva govorila je predsjednica KUD-a Štefica Plantić.


Usprkos nepovoljnoj situaciji s korona virusom u ovoj godini i smanjenim aktivnostima svih udruga, sekcije Društva, zabilježile su niz aktivnosti. Članovi folklorne i tamburaške sekcije sudjelovali su nekoliko manifestacija: u Domu za odrasle osobe Vizjak u Glogovcu iskazali su svoje veliko srce i za korisnike doma pripremili pola sata programa. Prigodan program izveli su u Herešinu gdje se održala svečanost povodom obilježavanja desete obljetnice od osnutka Udruge žena Herešin. Svoj doprinos dali su i na Koncertu tradicijske glazbe i folklora koji se održao u sklopu Picokijade. Sudjelovali su na Beliščanskoj zlatnoj jeseni, na manifestaciji Vinkovačke jeseni u vašem gradu te se koprivničkoj publici predstavili na Podravskim motivima. Voditeljica folklorne grupe je Zrinka Roksandić. Dramska grupa predstavila se prigodnim programom na skupštini Udruge Sigečko srce. Voditeljica dramske grupe je Draženka Mihoković.

Tamburaška grupa prijavila se na 27. Susret hrvatskih tamburaških sastava. Sukladno specifičnoj epidemiološkoj situaciji, svoje prijavnice i snimke, tamburaši su slali putem poveznica za pregled snimki. Tamburaški sastav sudjelovao je u natjecateljskom programu u kategoriji folklornih sastava. Voditelj tamburaške sekcije, Damir Hranić za ovo natjecanje odabrao je dvije skladbe: Megla pala na samu Barbaru uz pratnju tradicijskih glazbala dvojnice i dude te Splet iz kajkavskih krajeva. Za izvedbu i odabir skladbi, tamburaški sastav dobio je pozitivne ocjene Selektora Hrvatskog sabora kulture Ivana Potočnika.

Po prvi put, za svoje sudjelovanje na 17. Susretima malih vokalnih sastava, pripremale su se i članice malog vokalnog sastava. Mali vokalni sastav djeluje od travnja ove godine. Selektor Hrvatskog sabora kulture, mag. mus. Tomislav Habulin, uz pozitivne ocjene u odabiru programa i izvedbi pohvalio je i odabir tradicijskog ruha u skladu sa životnom dobi pjevačica kao i njegova scenska prezentacija. Voditeljica Kristina Benko Markovica prijavila je sastav u kategoriji Izvorna pučka glazba.

U svom programu, Delovljanke su izvele tri pjesme: Megla pala na samu Barbaru, Ljubičice ne cvati na bregu i uz pratnju tamburaškog sastava pjesmu Bele noge debele. Odlične ocjene zasigurno će pozitivno djelovati na daljnji rad i aktivnosti malog vokalnog sastava.

Likovno-kreativna sekcija sudjelovala je na 11. županijskoj likovnoj koloniji u organizaciji Županijske Zajednice kulturno umjetničkih udruga koja se održala u Glogovcu, tradicionalnoj 13. sakralnoj izložbi Sv. Marku Križevčaninu u Križevcima te likovna kolonija na Kalniku. Voditelj likovno-kreativne sekcije je Toni Karuza.

Članovi KUD-a su u koprivničkom studiju Audio Bard snimili pjesmu o Delovima, a u pripremi je i snimanje video spota. U glazbenom programu emisije izvodile su se pjesme koje su uvježbali za sudjelovanje na smotri tamburaških sastava i malih vokalnih sastava, a premijerno je izvedena i pjesma o Delovima.

Foto: Općina Novigrad Podravski

čitam...