- Oglas -

U studiju ePodravina televizije ugostili smo profesionalnog kuhara Slavka Švagelja, koji je londonsku adresu zamijenio onom u Petrinji. Više od dva tjedna kuhao je tople obroke u prikolici i pod šatorom.

– Odmah nakon potresa sjeo sam u auto i krenuo tamo, osjetio sam da moram pomoći. Okupili su se chefovi, sve smo organizirali, sortirali namirnice, punktove za dizanje hrane, toplih napitaka… Došli smo do brojke od više od 15 tisuća obroka dnevno. Nitko nije ostao gladan. Stopili smo se s tim ljudima, grlili se, tješili, koliko je to značilo njima, značilo je i nama – rekao nam je on te ispričao svoje veliko iskustvo.

No iako su otišli iz Petrinje jer je posao preuzela državna tvrtka Pleter, Slavko tu nije stao već još uvijek skuplja donacije, vozi domaće kolače i pomaže na sve moguće načine.

- Oglas -

– Ma ne mogu vam to opisati, taj tempo. Nije to bilo teško fizički, koliko psihički. Svaki sam dan putovao na relaciji Petrinja, Križevi, nisam spavao, javljale su mi se te slike, ljudi, razrušene kuće. Radili smo na hladnom po cijele dane, nije bilo lako, no mi smo se kao ekipa skompali i super smo funkcionirali, a već smo znali i ljude koji su dolazili po jelo, svi smo nekako zajedno bili u tome – priča nam on.

Na izjave Vlade i nekih članova Stožera o njihovom radu, kazao je kako ih može biti sram jer nisu učinili ništa, dok su volonteri odradili veliki posao.

– Ne znam na koga oni misle da nije zaslužio obrok, mi smo hranili sve, od vojske, volontera, ljudi iz inozemstva koji su došli pomoći, svi moraju jesti – kazuje on.

Cijeli razgovor pogledajte na epodravinaTV.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).