ludbreg petkom

Kulturno-umjetničko društvo Podravka predstavit će se izložbom i zbornikom svojih članova

Nakon predstavljanja Zbornika uslijedit će otvorenje izložbe Likovne sekcije 'Podravka 72' u izložbenom prostoru dvorca Batthyany.

10:08h
0
ludbreg   mg
Ludbreg // Foto: Matija Gudlin

Ludbreški poklonici umjetnosti ovog će vikenda imati prilike upoznati Kulturno-umjetničko društvo Podravka koje će im se predstaviti kroz dva događaja.

Prvi je promocija jedanaestog Zbornika radova Literarne sekcije KUD-a Podravka “Srce na dlanu” koji je tiskan krajem prošle godine, a sadrži pjesme 17-ero autora. Ilustracije za Zbornik rad su članova Likovne sekcije “Podravka 72” KUD-a Podravka, kao uspješna suradnja pjesnika i slikara. Predstavit će ga urednica Vesna Martinjak s voditeljem Literarne sekcije KUD-a Podravka Domagojem Švabekom.

Nakon predstavljanja Zbornika uslijedit će otvorenje izložbe Likovne sekcije ‘Podravka 72’ u izložbenom prostoru dvorca Batthyany.

Likovna sekcija ‘Podravka 72’ više od četiri desetljeća oplemenjuje kulturnu svakodnevicu Koprivnice, Podravine i Hrvatske stvarajući generacije slikara i kipara koji su u svojim radovima sačuvali iskonsku ljepotu podravskog krajobraza, vrijednosti života uz rijeku Dravu, bogate običaje podravskog kraja te toplinu duše i osjećaja podravskog čovjeka. U Ludbregu će se predstaviti s dvadesetak slika.

Predstavljanje Zbornika i otvorenje izložbe je u petak, 19. veljače, s početkom u 18 sati. Izložba se može razgledati u subotu od 10 do 12 te nedjelju od 16 do 18 sati.