23.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Kulturno vijeće: ‘G. Jeđud je uhvaćen u laži’
K

Ne propustite

Nastavlja se medijski rat između Kulturnog vijeća grada Koprivnice i nezavisnog vijećnika Gradskog vijeća Dragutina Jeđuda. U najnovijem odgovoru na tvrdnje Dragutina Jeđuda, Kulturno vijeće tvrdi da je Jeđud uhvaćen u laži. Odgovor prenosimo u cijelosti.

G. Dragutin Jeđud je uhvaćen u laži! I u tradiciji pravog političara koji je uhvaćen u laži on vrijeđa sugovornika. Jer kada nemaš dokaza niti argumenata onda ti ostaje samo ta taktika: vrijeđati, vrijeđati i samo vrijeđati. No podsjetili bi g. Jeđuda da postoji i drugo rješenje. Naime, moguće se ispričati. Međutim, g. Jeđud je prava vrsta političara, ona vrsta koja se ne ispričava.

U pokušaju da se opravda svoje vrijeđanje i laž da je Kulturno vijeće protuzakonito dalo mišljenje o izboru ravnatelja Muzeja, g. Dragutin Jeđud izvrće logiku. U stvarnosti, da bi neki postupak bio protuzakonit treba se kositi sa zakonima RH i treba biti na sudu dokazan kao takav pravomoćnom presudom. U stvarnosti, davanje mišljenja Kulturnog vijeća ne kosi se sa niti jednim zakonom u RH, niti postoji presuda koja bi upućivala na to. Kosi sa samo sa zakonima i sudovima u umu g. Jeđuda.  Jer po njemu ono što nije propisano i dozvoljeno zakonom je protuzakonito!

Po toj logici napr. razmišljanje svojom glavom nije dozvoljeno i propisano zakonom. I po logici g. Jeđuda razmišljanje je zato protuzakonito. A on očito ne želi kršiti zakone.

Ono što je sramotno je da je osoba koja izgleda ne poznaje značenja riječi zakon i protuzakonito član Gradskog vijeća, tijela koje donosi gradske zakone. Sramotno je i to da osoba koja je član tog vijeća ne čita odluke tog tijela. Jer je to isto Gradsko vijeće  donijelo Odluku o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Koprivnice u kojoj piše : „Kulturno vijeće osniva se radi predlaganja ciljeva kulturne politike i mjera zanjezino provođenje… te radi ostvarivanja utjecaja kulturnih djelatnika i umjetnika na donošenje odluka važnih za kulturu i umjetnost. “Odabir novog ravnatelja Muzeja je odluka važna za kulturu iumjetnost. I zato smo na osnovu Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada i Zakona o kulturnim vijećima zakonito dali svoje mišljanje i glas za g. Špoljara. Kao što je dvaput svoj glas dalo za njega Gradsko vijeće Grada, Stručno vijeće i Upravno vijeće Muzeja.

I kada će se opet donositi odluka važna za kulturu i umjetnost opet ćemo glasno izreći svoje mišljenje. A sve na osnovu Zakona o kulturnim vijećima.Gospodine Jeđud, sada kada smo Vam predočili dokaze, sada bi bilo vrijeme da se ispričate. Ili možete nastaviti lagati i vrijeđati. Kako želite. To je ipak stvar kulture. One osobne.

Kulturno vijeće Grada i bivša predsjednica Kulturnog vijeća

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Okrugla obljetnica

FOTO Sva tri razreda gimnazije zajedno proslavila 50 godina mature

Sva tri razreda generacije 1974. koprivničke gimnazije proslavila su okruglu obljetnicu, 50 godina mature. - Bilo se lijepo vratiti u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×