sabor

Lacković jedini suzdržan na glasovanju za opoziv ministrice Divjak koja je ipak zadržala fotelju

Ovaj jedan suzdržani glas pripada Željku Lackoviću, nezavisnom saborskom zastupniku koji tamo mijenja Milana Bandića, te predsjednika đurđevačkog Gradskog vijeća. Suzdržan je bio, kaže, zbog Sveučilišta Sjever.

21:00h
0
Foto: Ivan Balija
Željko Lacković // Foto: Ivan Balija

Glavna oporba vladajuće koalicije pokrenula je glasovanje za opoziv ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak. Ono je održano danas u Hrvatskom saboru, a ministrica je zadržala svoju fotelju jer njen opoziv nije naišao na plodno tlo. Za opoziv bilo je 55 saborskih ruku, jedan je zastupnik bio suzdržan, a čak 77 ih je bilo za ostanak ministrice na poziciji.


Ovaj jedan suzdržani glas pripada Željku Lackoviću, nezavisnom saborskom zastupniku koji tamo mijenja Milana Bandića, te predsjednika đurđevačkog Gradskog vijeća. Suzdržan je bio, između ostalog, i zbog Sveučilišta Sjever.

– Smatram da je ona svojim osobnim angažmanom i jednim nepoštivanjem procedure prilikom dodjeljivanja europskih sredstava utjecala na ovakav ishod natječaja za petnaest laboratorija – rekao je Lacković za nacionalne medije. Radi se o projektu opremanja laboratorija vrijednosti 38 milijuna kuna, a koji je jedini EU ocijenila negativno.

Bilo kako bilo, ministrica ostaje na svom mjestu.

 

 

čitam...