PREDSTAVLJANJE nezavisnih

Lacković potvrdio svoju kandidaturu za župana: Nudimo više svježine i energičnosti da naša županija više ne zaostaje za ostalima, već da ima brži razvoj

Lacković je danas otkrio da će mu zamjenik na predstojećim lokalnim izborima biti Mario Martinčević, inače sadašnji aktualni zamjenik gradonačelnika Križevaca.

14:28h
0
n
Foto: Mario Kos

Danas je na vodenici u Svetoj Ani kod Đurđevca predstavljena nezavisna opcija Koprivničko- križevačke županije, a nezavisni kandidat za župana Željko Lacković i službeno je potvrdio svoju kandidaturu.

Lacković je najavio da će nezavisna opcija osim svog kandidata za župana, na predstojećim izborima imati kandidate za tri grada i 12 općina.

Kako je istaknuo na početku, nezavisna opcija treća je po snazi u Koprivničko-križevačkoj županiji u već nekoliko izbornih utrka. Današnje okupljanje organizirano je ne bi li pokazali jedinstvo te međusobnu podršku kako na županijskoj razini, tako i u utakmicama koje će se voditi po općinama i gradovima.

– Razlog, odnosno motivacija za izbore je više nego jasan jer Koprivničko-križevačka županija u odnosu ne samo na susjedne i najrazvijenije, zaostaje u razvoju. Svakako možemo reći da je ovdje riječ o stagnaciji, a ne razvoju. Želimo ponuditi više svježine, energičnosti da u narednom razdoblju naša županija ima brži i snažniji razvoj da bi dostigli sve one koji su danas ispred nas, ali i digli standard u svim segmentima koji su u djelokrugu županije, od zdravstva, školstva na nivo kakvi mještani Koprivničko-križevačke županije zaslužuju – poručio je Lacković koji je danas otkrio da će mu zamjenik na predstojećim lokalnim izborima biti Mario Martinčević, inače sadašnji aktualni zamjenik gradonačelnika Križevaca Marija Rajna.

Križevci i Đurđevac imaju dvije najjače nezavisne platforme koje posluju, rade i djeluju na području naše županije, rečeno je.

– Našim spajanjem dali smo poticaj svim ostalima koji žele nešto promijeniti. Da nema nezavisnih platformi ne bi bilo mladih ljudi u politici, ne bi bilo niti novih, mladih, svježih ideja, a to je što želimo postići na predstojećim  izborima – rekao je kandidat za župana Lacković te ujedno zahvalio svima koji su dio projekta.

U narednim danima najavio je predstavljanje i druge političke opcije koja će im se pridružiti i podržati njegovu kandidaturu, a kroz narednih sedam dana bit će objavljen i program.

Ispred gostiju, kandidata iz općina i gradova obratio se Mario Rajn, akutalni gradonačelnik i ponovo kandidat za novi mandat gradonačelnika Križevaca.

On je ocijenio kako je današnje okupljanje, dan nakon Uskrsa koji simbolizira nadu, jasan znak da platforma nezavisnih budi nadu u Koprivničko-križevačkoj županiji.

– Kad pričamo o kontekstu sjevernih županija, krajnje je vrijeme promijeniti poraznu činjenicu da smo na začelju sjevernih županija – poručio je Rajn te kazao kako će nova nezavisna opcija unijeti novu svježinu u funkcioniranje odmah sa stupanjem u mandat od lipnja.

– Drago mi je da smo se kao platforma jasno prezentirali, Đurđevac i Križevci oduvijek su predvodnica nezavisne scene u regiji, a s nama su i općine. Ova situacija i suradnja u narednim godinama jasan je znak svježine i zalog za razvoj Koprivničko-križevačke županije – kazao je Rajn.