Razbojstvo u selniku

Lažni policajci premlatili ga i uzeli mu 600.000 kuna: “Plan im je bio da ga ubiju, tako po glavi izudarati čovjeka…”

– Policijski službenici intenzivno nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti događaja i tragaju za počiniteljima ovog kaznenog djela – kažu iz PU varaždinske.

09:00h
0
Ilustracija // Foto: Mario Kos
Ilustracija // Foto: Mario Kos

Josipu Horvatu iz Selnika kraj Ludbrega tri provalnika upali su u kuću, premlatili ga i uzeli mu oko 600.000 kuna.

Kako piše 24sata, nesretni Josip je u bolnici u Varaždinu na odjelu traumatologije zbog teških ozljeda glave. Prema izvorima bliskim obiteljskom krugu, trojica razbojnika su na sebi imali policijske odore tako da ih je nesretni Horvat, koji živi sam, pustio unutra.

– Vjerujem da su ga pratili i znali njegovo imovinsko stanje. To se vidi po silnoj mehanizaciji koja je u dvorištu koje je zajedničko dvjema Josipovim kućama. Mislim da im je plan bio da ga ubiju, jer tako po glavi izudarati čovjeka, da se ne može satima pomaknuti i doći do telefona, samo na to upućuje. Nasreću, on je korpulentan i jak. Neki slabiji čovjek bi podlegao tako teškim ozljedama – rekao je mještanin.

Navodno su sa sobom odnijeli oko 600.000 kuna koje je Horvat, navodno, ranije podigao u banci i koje je namjeravao investirati u svoje poljoprivredno gospodarstvo. Nakon gotovo sedam sati, koliko je ležao na podu, uspio je doći do telefona i pozvati policiju.

U Selniku Horvata svi znaju kao marljivog i poštenog čovjeka, koji je živio za poljoprivredu i od poljoprivrede, piše 24sata. Na zemlji je naslijedio oca tako da se taj posao prenosi s generacije na generaciju. Nakon smrti roditelja živio je sam u obiteljskoj kući. Sestra mu živi s obitelji u obližnjom Ludbregu. Njegov susjed nam je ispričao da su mu i roditelji bili vrijedni i imućni, a Josip je još unaprijedio gospodarstvo. Riječ je, tvrdi, o čovjeku mirne naravi koji ni mrava ne bi zgazio.

– Policijski službenici intenzivno nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti događaja i tragaju za počiniteljima ovog kaznenog djela – kažu iz PU varaždinske.

čitam...
Loading...