jugozapadna obilaznica

Led prilikom vožnje pao s prikolice i razbio automobil koji je vozio u suprotnome smjeru, šteta je golema

Ovom prilikom apeliramo na sve sudionike u prometu da u zimskim uvjetima prije uključivanja u promet očiste zaleđena vjetrobranska stakla, snijeg ili led na vozilu, podsjeća PU varaždinska.

09:23h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Pomalo neobična prometna nesreća dogodila se prije dva dana, u utorak oko 9.30 sati, na jugozapadnoj obilaznici Varaždina. U izvješću Policijske uprave varaždinske stoji kako je 50-godišnjak vozio teretno vozilo iz smjera Gojanca prema Hrašćici.

Siječanj je, što znači da su led, ponekad i snijeg, uobičajena pojava s kojom se vozači svakoga jutra bore. Spomenuti muškarac svoj “teretnjak” nije očistio baš od leda te je prilikom vožnje isti pao s krova prikolice na vozilo koje se kretalo u suprotnome smjeru.

Nitko nije ozlijeđen, a to je najbitnije. Iako na vozilu nastala materijalna šteta od desetak tisuća kuna ukazuje kako je netko itekako mogao nastradati.

– Ovom prilikom apeliramo na sve sudionike u prometu da u zimskim uvjetima prije uključivanja u promet očiste zaleđena vjetrobranska stakla, snijeg ili led na vozilu. Zakonom o sigurnosti prometa na cestama predviđena je novčana kazna u iznosu od tisuću kuna – podsjeća PU varaždinska.