Ledinski: „Vjerujemo da je Helga Jug dovoljno moralna da vrati mandat stranci“

14:06h
0
Ledinski vjeruje da će Helga Jug vratiti mandat

Večeras bi se trebao sastati Županijski odbor SDP-a te na prijedlog županijskog Predsjedništva stranke odlučiti o isključenju iz svojih redova Helge Jug, županijske vijećnice koja nasuprot Klubu vijećnika SDP-a i HNS-a nije željela glasati protiv prijedloga novoga županijskoga proračuna. Prvi čovjek podravsko-prigorskog SDP-a Darko Ledinski očekuje da će nakon brisanja vijećnice Jug iz članstva stranke, oporbeni blok imati jednak broj ili 20 glasova u Županijskoj skupštini kao i do sada.

– Mi ćemo naravno, i to je odluka koju smo donijeli na županijskom Predsjedništvu, tražiti od kolegice Helge Jug da vrati mandat stranci. Mi joj ga ne možemo automatski oduzeti, ali je mandat izborila u okviru naše zajedničke liste, zakonska procedura je jasna, ali nadamo se da je dovoljno moralna da vrati mandat stranci koja joj ga je i zaradila.

 

No, hoće li biti baš tako, Helga Jug kaže da još nije odlučila.

– Pa, žao mi je zato što su donijeli takvu odluku, vjerojatno su to i morali napraviti. Trenutno ne znam kako ću dalje, ali odlučit ću svakako do slijedeće Županijske skupštine, jer ima dosta vremena.

Večerašnje okupljanje članovi Županijskog odbora SDP-a iskoristit će i za raspravu o planu rada za iduću godinu, a u njemu se svakako izdvajaju pripreme za predstojeće parlamentarne izbore.