BEZ PROTUKANDIDATA

Legradski načelnik jedini već može otvoriti slavljenički šampanjac, Sabolić: Moguće je da sam visoko podigao ljestvicu

Zadovoljan sam, no teško mi je govoriti o samome sebi. Najbolju bi ocjenu dali oni koji bi se protiv mene kandidirali. No, velika mi je čast da sam jedini, a ujedno i dokaz da mogu surađivati sa svima, kaže nam on.

14:36h
0
Dan općine Drnje
Foto: Ivan Brkić

Na lokalne izbore 2021. godine, za načelnike 428 hrvatskih općina prijavio se čak 1.089 kandidat.

U 22 općine Koprivničko-križevačke županije, za fotelje načelnika natječu se ukupno 63 kandidata.

Najviše je kandidata u Koprivničkim Bregima, Podravskim Sesvetama i Koprivničkom Ivancu, čak po pet, dok su izborni rezultati i prije izbora poznati u samo jednoj općini čiji načelnik na izborima nema niti jednog protukandidata.

Takva je situacija u Legradu gdje Ivan Sabolić, kandidat koalicije SDP-HNS može otvoriti bocu šampanjca, mirno čekati nedjelju jer je jasno da kreće u obnašanje novog, trećeg mandata.

Foto: Ivan Balija
Ivan Sabolić // Foto: Ivan Balija

– Zadovoljan sam, no teško mi je govoriti o samome sebi. Najbolju bi ocjenu dali oni koji bi se protiv mene kandidirali. No, velika mi je čast da sam jedini, a ujedno i dokaz da mogu surađivati sa svima, tko god da sjedi u općinskom vijeću  – kaže Sabolić koji je u dosadašnjem sazivu vijeća imao devet vladajućih i dva oporbena vijećnika iz redova HDZ-a, no drugi mandat nisu obilježile veće razmirice.

– Događalo se da nemamo jednako mišljenje, niti smo se uvijek slagali, mogli smo neke stvari rješavati i preko koljena, no nije bilo potrebe, na koncu smo se oko svega uspjeli usuglasiti za dobrobit općine – veli Sabolić.

Tajnu svog uspjeha vidi u tome da se maksimalno angažirao oko što boljeg funkcioniranja općine.

– Neke načelnike prije nije bilo moguće dobiti na telefon ni doći k njima, no ja sam nametnuo jedan drugi način i tempo rada. Dostupan sam svima, od 0 do 24 sata i to na svim uređajima, društvenim mrežama poput Facebooka, instagrama, emaila. Moguće da sam visoko podigao ljestvicu pa se nitko nije bio spreman sa mnom utrkivati – kazao je Sabolić koji će u trećem mandatu obnašati funkciju općinskog načelnika.

čitam...