Smiljanu u zatvoru posjetili članovi obitelji

LEŠ U ZAMRZIVAČU Smiljana Srnec u lisicama dovedena na sud, danas odluka hoće li joj produžiti zatvor

Sutkinja istrage danas odlučuje o zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu da se Smiljani produlji istražni zatvor za još tri mjeseca. Šest mjeseci maksimalno je koliko prema Zakonu o kaznenom postupku mogu držati okrivljenika do podizanja optužnice.

12:04h
0
Foto: eMedjimurje.hr

Sutkinja istrage joj je sredinom ožujka produljila istražni zatvor za tri mjeseca, do 16. svibnja, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od počinjenja novog kaznenog djela

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas će se donijeti odluka o tome hoće li Smiljani Srnec (45), okrivljenoj da je ubila sestru Jasminu Dominić (23), biti produljen istražni zatvor.

U 10 počela je sjednica, a glasnogovornik će odluku objaviti oko 13 sati. Smiljana je u lisicama dovedena na sud. Sutkinja istrage joj je sredinom ožujka produljila istražni zatvor za tri mjeseca, do 16. svibnja, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od počinjenja novog kaznenog djela.

Sud će danas saslušati prijedloge Državnog odvjetništva i branitelja S. Srnec poi službenog dužnosti te donijeti odluku. Istražni zatvor joj se još može produljiti bez da DORH podigne optužnicu.

Neformalno priznanje Smiljane Srnec da je ubila sestru Jasminu Dominić tužiteljstvo ne smije koristiti. U srijedu će odlučiti hoće li joj se produžiti istražni zatvor za još tri mjeseca. Tužiteljstvo će gotovo sigurno, ako već nisu, zatražiti provođenje psihijatrijskog vještačenja Smiljane kako bi se utvrdilo njezina ubrojivost u vrijeme ubojstva

Foto: eMedjimurje.hr

Smiljana Srnec (45), okrivljena da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu ubila mlađu sestru Jasminu Dominić (23) udarajući je po glavi tupo-tvrdim predmetom, gotovo tri mjeseca je iza rešetaka varaždinskog zatvora.

Istražni zatvor joj je 20. veljače zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od počinjenja novoga kaznenog djela odredila sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu.

Sutkinja istrage danas odlučuje o zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu da se Smiljani produlji istražni zatvor za još tri mjeseca. Šest mjeseci maksimalno je koliko prema Zakonu o kaznenom postupku mogu držati okrivljenika do podizanja optužnice.

Sud može prihvatiti zahtjev tužiteljstva i odrediti još tri mjeseca istražnog zatvora, može skratiti to vrijeme i odrediti mjesec odnosno dva mjeseca, koliko smatraju opravdanim, ili pustiti okrivljenicu na slobodu.

Slomila se u policiji pa zašutjela 

Kako neslužbeno doznaju 24sata, dozvolu da je posjete u varaždinskom zatvoru dosad su tražili svi ispitani članovi obitelji. Uz supruga Ivicu i najstariju kćer Katarinu, dozvolu za posjet dobila je i njezina majka Katarina, zaručnik najstarije kćeri David te dvije mlađe kćeri.

Foto: eMedjimurje.hr

Policijska i državnoodvjetnička istraga nad pritvorenicom traje. Saslušavaju se svjedoci iz kruga što bliže što dalje obitelji, susjeda i svih onih koji bi mogli dati bilo kakav relevantan iskaz koji bi osumnjičenu Smiljanu povezao s ubojstvom njene sestre Jasmine. Tužiteljstvo će gotovo sigurno, ako već nisu, zatražiti provođenje psihijatrijskog vještačenja Smiljane kako bi se utvrdilo njezina ubrojivost u vrijeme ubojstva.

Kako doznaju 24sata, istražitelji, osim šturog Smiljanina priznanja da je “zatukla” sestru danog u neformalnom razgovoru policiji istu večer kad je uhićena, drugog pravog dokaza da je upravo ona ubojica zapravo i nemaju. Vjerojatno je iz tih razloga Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić u žalbenom postupku na istražni zatvor i istragu, pokušao to neformalno priznanje zajedno s drugim službenim bilješkama policije izdvojiti iz spisa.

Podsjetimo, Jasmina Dominić je nestala negdje u kolovozu 2000. godine. Tek pet godina kasnije, 16. kolovoza 2005. Jasminin nestanak prijavljuju policiji u Čakovcu. U subotu 16. veljače, čak 19 godina kasnije, njezino tijelo u zamrzivaču našao je zaručnik Smiljanine najstarije kćeri. Preko tijela zamotanog u najlon bili su pobacani komadi mesa, među njima i svinjski kare iz 2002. godine.

Foto: emedjimurje

Jasminin otac Martin Dominić, zvani Fred, u mjestu omiljeni nogometaš NK Dinama iz Palovca, uvijek se nadao da će se ona odnekud vratiti. Pokosila ga je teška bolest prije bilo kakve vijesti o nestaloj mu kćeri. Mještani kažu da su Dominići i Srneci oduvijek bili pomalo zatvorena obitelj.

čitam...
Loading...