24.6 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Libarenje // UKKC Pixel dolazi Lada Žigo
L

Ne propustite

Kulturno-kreativni centar Pixel (Trg mladosti 18) poziva sve zainteresirane u petak 20. rujna u 19 sati na novo Libarenje.

U goste dolazi prozaistica Lada Žigo s kojom će razgovarati Marko Gregur.

Lada Žigo rođena je u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu diplomirala je komparativnu književnost I filozofiju. Od 1992. radi po mnogim novinskim redakcijama kulture, piše književne kritike i eseje za brojne listove i časopise (“Vijenac”, “Most”, “Republika”, “Književna republika”, “Kolo”, “Europski glasnik” itd.

Objavila je do sada četiri prozne knjige koje udaraju u aktualne probleme današnjice. Kniga novela “Ljudi i novinari” tematizira današnje trivijalno novinarstvo u kojem ljudske drame ostaju zanemarene i neispisane (roman je ušao u najuži izbor za nagradu “Gjalski” i “Kiklop”); roman “Babetine” ironizira radikalni feminizam i satirički opisuje budući svijet vladavine žena; roman “Rulet” tmurna je slika hrvatske stvarnosti u kojoj niču kockarnice kao kuće zadnje šanse; u romanu “Iscjelitelj” autorica ironizira pojavu modernih vračeva i iscjelitelja kroz razgranatu priču u jednom selu Dalmatinske zagore. Osim tema, i stil joj je raznovrstan – od klasičnog, starinskog do živog i urbanog.

Lada Žigo dobitnica je Nagrade EU za književnost za 2012. godinu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakav uspjeh!

BRAVO! Hrvačica Lara Blažeković viceprvakinja Europe: “Upisala je naš klub u povijest!”

Lara Blažeković, hrvačica Hrvačkog kluba Podravka, postala je viceprvakinja Europe! Lara je nastupila u Grčkoj na Prvenstvu Europe za uzrast...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×