4.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ljetna škola u Novom Vinodolskom – završetak projekta Dvostruki teret
L

Ne propustite

Od 27. lipnja do 1. srpnja 2015. godine u Novom se Vinodolskom održava ljetna škola kojom završava jednoipolgodišnji EU projekt Dvostruki teret – učenje o nacionalsocijalizmu i holokaustu u Europi.

Projekt je inicirao i sufinancirao Goethe-Institut iz Zagreba, a na ljetnoj školi će se po prvi puta okupiti svi sudionici – 140 učenika, nastavnika i partnera iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Njemačke. U sklopu ljetne škole učenici će posjetiti spomen-područje Jasenovac, prezentirati svoje školske projekte nastale na temu lokalne povijesti Drugog svjetskog rata i sudjelovati u moderiranoj radionici „Laboratorij misli – budućnost Europe” na kraju koje će objaviti „Apel za Europu”.

Cilj projekta je bio kroz izvannastavne aktivnosti potaknuti učenike da uz pomoć nastavnika i stručnjaka iz područja nacionalsocijalizma i holokausta, kulturnih djelatnika, fotografa, dizajnera, kustosa, umjetnika i arhivista istražuju lokalnu povijest te osmisle i oblikuju umjetničke projekte. U projektu su sudjelovale srednje škole iz Zaprešića, Koprivnice, Veszpréma, Sarajeva i Beograda. Svaka je škola radila u različitom mediju, a učenici su sudjelovali u svim fazama rada.

Nastala su dva dokumentarna filma, kazališna predstava, muzejska izložba i privremeno bilježenje sjećanja u javnom prostoru. Učenici su kreativno i strasno prionuli razradi scenarija, snimanju i montaži, pisanju tekstualnog predloška kazališne predstave i glumi,oblikovanju i sadržajnoj pripremi privremene intervencije na glavnom trgu te istražuju, fotografiranju i postaviizložbe u historijskom muzeju što će na ljetnoj školi u Novom Vinodolskom predstaviti svojim vršnjacima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×