Ljeto na Šoderici // Unatoč lošem vremenu, predstava Skupština privukla 300-tinjak gledatelja

10:49h
0
I predstava Kerekesh Teatra Skupština imala je odličnu posjećenost // Foto: Tomislav Jurenec
Odlična posjećenost predstava prošle godine // Foto: Tomislav Jurnec

Publika je predstavu odlično prihvatila, kao i sve do sada, a nadamo se da će tako biti i na preostale dvije predstave – izjavio je Tomislav Jurenec iz koprivničke Udruge mladih, koja s Kerekesh Teatrom, a uz potporu Općine Legrad, i organizira ciklus kazališnih predstava na otvorenom u sklopu Ljeta na Šoderici.

I predstava Skupština varaždinskog Kerekesh Teatra na jezeru Šoderici naišla je jučer na velik odaziv publike.

U predstavi Skupština glumio je i Ljubomir Kerekeš // Foto: Tomislav Jurenec– Iza nas je treća od pet planiranih predstava u sklopu festivala ‘Ljeto na Šoderici’. Unatoč lošem vremenu, odnosno kiši koja nas je ulovila uoči samog početka predstave, Skupština je uspješno odigrana pred tristotinjak ljudi. Publika je predstavu odlično prihvatila, kao i sve do sada, a nadamo se da će tako biti i na preostale dvije predstave – izjavio je Tomislav Jurenec iz koprivničke Udruge mladih, koja s Kerekesh Teatrom, a uz potporu Općine Legrad, i organizira ciklus kazališnih predstava na otvorenom u sklopu Ljeta na Šoderici.

U predstavi Skupština glumili su Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Mijo Pavelko i Marija Krpan. Tekst i režija djelo je Lj. Kerekeša. Premijera Skupštine održana je prije više od deset godina, a do sada je odigrana više od 200 puta. Višestruko je nagrađivana.

Sljedeća predstava, Dimnjačar, na rasporedu je 6. kolovoza, a ciklus završava predstavom Krtice, 20. kolovoza.

Kajkavska satirična komedija smještena je u selo Črevo // Foto: Tomislav Jurenec