Ljetovanja // Koprivničanci najviše idu na sjeverni i srednji Jadran, opet popularan i Tunis

09:38h
0
Ilustracija // www.croatia.hr

Ljeto je vrijeme kada konačno možemo odahnuti od radnih obveza te planiramo dugo očekivani godišnji odmor. Kako je biranje ljetnih turističkih odredišta u punom jeku, odlučili smo se raspitati u koprivničkim turističkim agencijama za što se najčešće odlučuju njihovi klijenti te na kojim će odredištima Koprivničanci provoditi svoja ljetovanja.

– Ove godine imamo više prodanih kraćih boravaka na moru i to po nekim posebnim ponudama i paketima. Uz to, porasla je prodaja jeftinijeg smještaja, posebno apartmanskog, jer nekako naše more postaje svake godine sve skuplja destinacija za naše ljude, pa ima više stranaca nego naših – otkrio je Tihomir Husnjak, direktor agencije Alpe-Adriatours.

Napominje i kako je ponovno vidljiv porast prodaje aranžmana za Tunis, do čega dolazi nakon godinu ili dvije stagnacije i pada. Husnjak dodaje kako je to i razumljivo, pošto se za cijenu od otprilike 6.000 kuna u sezoni dobiva „all inclusive”, a u cijenu je uključen i prijevoz avionom.

Što se tiče domaćih destinacija, klijenti agencije Alpe-Adriatours najviše uzimaju aranžmane na Srednjem i Sjevernom Jadranu, kao što su Biograd te Sv. Filip i Jakov. Konstantno su omiljene i destinacije Selce i Crikvenica.

Ove godine u agenciji ima nešto manje prodanog južnog Jadrana, dok je Dubrovnik posve podbacio.

– Kroz zadnjih par godina bilježimo stalan porast prodaje krstarenja, gdje se za relativno povoljnu cijenu može naći krstarenje koje je definitivno nezaboravno, dok se s nekima obiđe i pola Sredozemlja – kaže Husnjak, dodajući kako je od nekih luksuznijih aranžmana ove godine bio aktualan Brazil.

No, ukupno gledajući po popularnosti odredišta Koprivničanci još uvijek radije putuju u Hrvatsku, a odmah iza toga su europska odredišta do kojih se putuje s busom.

Slična je situacija i s klijentelom turističke agencije Niba tours. Naime, i njihovi klijenti najčešće odabiru ljetovanje na Sjevernom Jadranu.

– Kod nas su posebno popularna odredišta Omišalj na Krku, Crikvenica i Selce. Riječ je o vrlo povoljnim aranžmanima, odredišta su relativno blizu, a svi koji se odluče za jedan od tih aranžmana su zadovoljni. Tako imamo goste koji na istim lokacijama ljetuju i više od deset godina – objasnio je Roman Sokolović, djelatnik Niba toursa.

Za kraj je dodao kako kao jedne od najtraženijih te najatraktivnijih destinacija ovoga ljeta može izdvojiti putovanja u Grčku i Tunis.