Lokomotiva i Podravka u Zagrebu odlučuju o naslovu

10:18h
0
Detalj s prvenstvene utakmice Podravke Vegete i Lokomotive u Koprivnici // Foto: Koprivnica.net

U posljednjoj prvenstvenoj utakmici ove sezone u nedjelju se u Zagrebu (Dom sportova, dvorana 2, 17.00 – HTV 2) sastaju Lokomotiva i Podravka Vegeta. Ulog je ogroman, igra se za naslov prvaka, a Zagrepčanke su u prednosti jer su u međusobnom omjeru u Koprivnici slavile s 25:22. Dakle, Podravka bi trebala pobijediti s tri ili četiri pogotka prednosti (ovisno o broju pogodaka u gostima) kako bi obranila naslov.

Lokomotiva je na papiru favorit, pogotovo nakon sigurne pobjede u polufinalu Kupa i osvajanja prvog trofeja sezone. Podravka se nakon toga u srijedu mučila i protiv Sesveta, no uspjela je minus od pet golova pretvoriti i pobjedu i ostati u igri za naslov do posljednje utakmice.

– Glupo je reći svako zlo za neko dobro, ali možda nam se trebalo nešto ovakvo dogoditi. Drugačije je neke stvari teško objasniti, nadam se da će nam to biti dobra pouka i da ćemo u Zagrebu dobro reagirati – rekao je Podravkin trener Goran Mrđen.

Golmanica Mirjana Milenković omogućila je svojim obranama pobjedu protiv Sesveta, a uoči Lokomotive je optimist.

– Pokazalo se da i kad gubimo možemo biti ekipa, a mislim da poslije ovakve utakmice možemo biti samo jače. I stvarno mislim da možemo igrati s njima. Jedini problem kod nas je to što se onu zove Lokomotiva, jer smo mi ove sezone pokazale da možemo igrati s mnogo kvalitetnijim ekipama nego što je trenutno Lokomotiva – rekla je Milenković.

Podravka je dosad 20 puta bila prvak Hrvatske, a Lokomotiva samo dva puta, 1992. i 2004. godine.

čitam...