Donacija srednjoj školi

Ludbreg će dobiti socijalnu kuhinju s 50 dnevnih obroka

11:13h
0
Vrijedna donacia školi stigla je iz Crvenog križa // foto: www.ludbreg.hr

Srednja škola Ludbreg primila je vrijednu donaciju od Gradskog društva Crvenog križa.

Riječ je o staklokeramičkim pločama za kuhanje, mesoreznici te brojnim drugim kuhinjskim pomagalima.

– Svaka donacija srednjoj školi znači puno, a ovo je tek početak naših planova da školujemo kuhare i konobare. Kako bismo u tome uspjeli moramo imati pravi kuharski i pekarski „laboratorij“. Trenutno se školuje 12 budućih pekara, a mi smo ovdje da ih pripremimo za njihov budući rad. – naglasio je ravnatelj Josip Zdelar, ravnatelj Srednje škole Ludbreg.

Donacija je početak jednog značajnog projekta.
– Zaključili smo da bi ovakva donacija od najveće koristi bila upravo našoj srednjoj školi. Nadamo se da je ovo prvi korak u ostvarivanju zajedničkog projekta, a to je socijalna kuhinja, kako bismo i na taj način pomogli socijalno ugroženim osobama s područja cijele ludbreške regije, a to bi uključivalo 40-50 obroka na dnevnoj bazi. – poručio je Robert Kranjčec, ravnatelj Crvenog križa Ludbreg.

Srednja škola Ludbreg jedna je od najmlađih u Hrvatskoj, no u kratko vrijeme postala je prepoznatljiva po hvalevrijednim projektima, a mnogi od njih baziraju se upravo na radu učenika u sklopu praktične nastave.

– Donacijom Gradskog društva Crvenog križa počinju pripreme za upis kuhara i konobara, a mi smo u stalnim smo razgovorima oko rješavanja socijalne kuhinje – zaključio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

čitam...