POTICAJI

Ludbreg je u samome vrhu po subvencioniranju poljoprivrede, Bilić: Odlučili smo poduprijeti tradicionalni sloj

Godišnje izdvajaju oko 200 tisuća kuna poticaja malim gospodarstvima.

08:19h
0
Poljoprivreda
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Ludbreg se nalazi na šestome mjestu po subvencioniranju poljoprivrede u Hrvatskoj. O iznimno važnoj djelatnosti jučer je govorio gradonačelnik Dubravko Bilić.

– Odlučili smo pomoći ljudima koji su se oduvijek bavili poljoprivredom, znaju raditi na zemlji i proizvoditi hranu, da kroz gradske poticaje dođu do malo boljih brojki i da počnu više zarađivati od poljoprivrede. Odlučili smo poduprijeti onaj tradicionalni sloj poljoprivrednika, one kojima je poljoprivreda druga djelatnost i male poljoprivredne proizvođače  – kazao je Bilić, dodavši kako su mladi pokrenuli Poljoprivrednu zadrugu Ludbreški kraj.

Godišnje izdvajaju oko 200 tisuća kuna poticaja malim gospodarstvima. Napomenuo je kako je Veterinarska stanica Ludbreg partner u poticanju stočarske proizvodnje, a istovremeno potiču i, kazao je Bilić, vinogradare, sve s ciljem stvaranja zdrave prehrane na ludbreškom području.

– S obzirom na to da smo centar svijeta, mi smo i centar stočarstva. Do autoceste Čakovec-Zagreb imamo deset kilometara, geografski položaj nam je odličan, a momentalno nam treba samo dobrih kupaca. Sedamdeset posto svinjogojaca je u ludbreškom kraju, govedara više nema kao nekada, ali smo poznati po peradarstvu. Vjerujem da upravo ovakvim konferencijama možemo skrenuti pažnju nekih velikih firmi i lanaca da nas prepoznaju po proizvodnji svinja, goveda i peradi – smatra direktor Veterinarske stanice Nikola Vidaković.

Spomenimo kako su u takvoj situaciji stigla i priznanja, poput onoga Sirane Pajnogač iz Hrastovskog.

Foto: Grad Ludbreg

čitam...