15.2 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
saga se nastavlja

Ludbreške mame i dalje se bore za ostanak pedijatrice S. Šalig, gradonačelnik Bilić demantira da je obećan bonus od 100 tisuća eura
L

Ističu da je uređenje ambulante samo floskula te da to neće imati nikakvog značenja ako neće biti pedijatra koji će pomagati njihovoj djeci te da pravu ambulantu čine liječnik i pacijent

Ne propustite

Prošlog tjedna građani Ludbrega potražili su potporu za ostanak pedijatrice Sanele Šalig kod župana Anđelka Stričaka koji ih je u tome podržao.

Na reakciju o sastanku potražili smo i kod gradonačelnika Dubravka Bilića koji je rekao da mu je drago da su mame prepoznale da se ova situacija može jedino riješiti u županiji. Također i dalje kao grad stoje iza mišljenja da se ne daju bonusi županijskim zaposlenicima. Isto tako negirao je tvrdnju da je pedijatrici Šalig prije samog dolaska obećan bonus.

Sada su se javile ludbreške mame, kao predstavnice inicijative da se da potpora pedijatrici kako bi ostala brinuti o gotovo 1000 mališana.

Gradonačelnikovu izjavu s posljednje sjednica Gradskog vijeća “Očito je da neki ne žele raditi svoj posao u Ludbregu i traže rješenje da odu iz Ludbrega, ali to je njihova osobna stvar i stvar dogovora sa Domom zdravlja odnosno s ustanovom u kojoj su zaposleni i to je nešto što oni moraju riješiti na pravi način.” smatraju neprihvatljivom, kao i da je svima jasno kome je ta rečenica bila upućena.

– Tvrdnja da je to nadležnost Doma zdravlja i Županije je bacanje pijeska u oči. Županu je svejedno gdje će pedijatrica raditi. Onaj kome ne bi trebalo biti svejedno je isključivo gradonačelnik, g. Bilić! Iza pedijatrice i njenog rada stoje stotine zadovoljnih mama i naprosto ne možemo i nećemo prihvatiti da se igrate s njenim ostankom. A Ludbreg kao grad Prijatelj djece, morao bi imati stalnog pedijatra – poručuju mame.

Također ističu da je uređenje ambulante samo floskula te da to neće imati nikakvog značenja ako neće biti pedijatra koji će pomagati njihovoj djeci te da pravu ambulantu čine liječnik i pacijent. Apeliraju da se za trenutnu situaciju pronađe rješenje.

– Osiguraj joj bonus i isplaćuj ga nakon odrađene godine, sastavi ugovor s g. Veronekom, bilo što. Ali nađi rješenje. Apeliramo na zdrav razum jer je svima u Ludbregu jasno koliko nam je pedijatar potreban, a jasno nam je i da se proračunski novac troši na ine beskorisnije načine. Slažemo se da stvar oko zdravstva treba rješavati kod župana i na Ministarstvu, ali bonus za pedijatricu i predmet ove cijele situacije je isključivo u njegovoj nadležnosti. Prebacivanje odgovornosti, izbjegavanje konkretnih odgovora i vađenje na formalnosti nećemo više prihvatiti – ističu.

Svečana sjednica grada Ludbrega
Foto: Ivan Balija

Mame koje su pokrenule inicijativu za ostanak pedijatrice Šalig pozvale su se i na članak objavljen u Ludbreškom e-novinama gdje se 15. travnja 2021. godine spominje citat gradonačelnika Bilića da su spremni osigurati bonus.

– Prijedlog roditelja je da Grad Ludbreg ponudi dodatak na plaću od 100 tisuća kuna godišnje kako bismo to mjesto učinili atraktivnijim kako bi djeca iz Ludbrega, ali i okolnih općina imala kvalitetnu skrb što smo mi u stanju podržati i na taj način olakšati županiji u pronalasku pedijatra – navode da je rekao gradonačelnik Dubravko Bilić.

S druge strane, sam gradonačelnik demantira navedeno te ističe da ne zna otkuda su to mame izvukle.

O cijeloj situaciji kontaktirali smo samu pedijatricu Šaling, no ona nije htjela ništa komentirati.

Poslali smo upit i ravnatelju Doma zdravlja Jurici Veroneku neka pojasni trenutnu situaciju i koliko je liječnika na raspolaganju Ludbrežanima, no odgovor do zaključenja teksta nismo dobili.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×