siniša beser

Ludbreški Grafičar u novoj sezoni traži pomoć Saveza za sve klubove kako bi lakše prebrodili koronakrizu

Ovo je vrijeme gdje ćemo se doslovce boriti za preživljavanje i mislim da u tome moramo biti jedinstveni i svi podmetnuti leđa za očuvanje košarke i sporta u svim sredinama - piše u priopćenju koje potpisuje Siniša Beser, predsjednik kluba. 

16:00h
0
Ilustracija // Foto: Ingimage.com
Ilustracija // Foto: Ingimage.com

Odluku Hrvatskog košarkaškog saveza da se prekinu sva natjecanja i poništi poredak na ljestvicama jako je pogodio ludbreški Grafičar. Oni su uoči prekida bili drugi na ljestvici s jednim bodom manje i s jednom utakmicom manje od vodećeg Međimurja. I s porazom u toj utakmici manje Grafičar bi postao vodeća momčad, pa je jasno odakle toliko negodovanje.

Svoje zgražanje odlukom Saveza iskazali su tad priopćenjem, a sada, dva mjeseca kasnije, imaju novi prijedlog za Savez.

Teško da postoji klub u državi kojeg nije pogodila koronakriza. Sponzori klubova sada raspolažu manjim sredstvima, samim time i klubovi će imati manji budžet. Vođeni tim razmišljanjem iz ludbreškog Grafičara predložili su da Hrvatski košarkaški savez izađe u susret svim klubovima i pomogne im da prežive u ovoj teškoj situaciji.

– Naš je prijedlog da uplaćene kotizacije, članarine, kazne i troškove sudaca uplaćene prema Savezu u sezoni 2019./2020. priznaju kao uplaćene kotizacije i sve ostalo za sezonu 2020./2021. te da se klubovima osigura natjecanje bez dodatnih troškova u svim selekcijama. S ovakvim potezom mislim da bi se klubovima uvelike pomoglo i omogućilo koliko toliko normalno funkcioniranje u sezoni.

Ovo je vrijeme gdje ćemo se doslovce boriti za preživljavanje i mislim da u tome moramo biti jedinstveni i svi podmetnuti leđa za očuvanje košarke i sporta u svim sredinama – piše u priopćenju koje potpisuje Siniša Beser, predsjednik kluba.

Nadalje, pišu kako će Savez kao čelna organizacija sigurno lakše skupiti sredstva za održavane natjecanja kroz pomoći EU, ministarstava i drugih sponzora.

Rukavica je bačena, sada se čeka odgovor Saveza.

 

čitam...