tehničke intervencije

Ludbreški vatrogasci dobili novu opremu, J. Havaić: Visokotlačni sklop pružit će nam brže saniranje požara

Prošle godine odradili su tridesetak vatrogasnih intervencija, što požarnih što tehničkih.

15:14h
0
Foto: Grad Ludbreg

Ispred Vatrogasnog doma u Ludbregu održana je svečana primopredaja vatrogasne opreme Vatrogasnoj zajednici Grada Ludbrega. Modernizacija opreme bila je nužna kako bi ludbreški vatrogasci mogli nastaviti svoju funkcionalnost u interventnom smislu.

– Važan je to događaj za DVD Ludbreg, ali i za središnju interventnu postrojbu pa tako i Vatrogasnu zajednicu Grada Ludbrega. Djelomično iz našeg proračuna, ali glavninom uz pomoć Grada Ludbrega nabavili smo opremu vrijednu 150 tisuća kuna. DVD je bogatiji za jedan visokotlačni sklop koji je montiran na navalno vozilo koje se koristi prilikom tehničkih intervencija. Sam sklop je izrazito bitan, jer nam pruža vrlo brzu mogućnost saniranja požara prilikom gašenja vozila ili drugačijih interventnih potreba – pojasnio je Jurica Havaić, zapovjednik Vatrogasne zajednice i DVD-a Ludbreg.

Prošle godine odradili su tridesetak vatrogasnih intervencija, što požarnih što tehničkih. Operativa koju čini 22 ljudi prilikom svake intervencije uvijek je izašla unutar 5 do 7 minuta, a same intervencije su u prosjeku trajale sat vremena.

– Proveli smo skoro 10 dana na intervencijama, odnosno 250 radnih sati. Zahvaljujem kolegicama i kolegama na angažmanu, ali i poslodavcima koji omogućuju da možemo otići s posla i sudjelovati na interventnim djelovanjima – rekao je Jurica Havaić.

Primopredaji vatrogasne opreme nazočio je i gradonačelnik Dubravko Bilić.

– Nadamo se da će angažman vatrogasaca biti što rjeđe potreban, ali ipak moramo voditi brigu o njihovoj opremljenosti. U brojnim nevoljama i neprilikama oni su prvi koji dolaze i spašavaju situacije. Najbolji način da im izrazimo zahvalnost je kroz podršku u nabavci što bolje i kvalitetnije opreme – poručio je.

Foto: Grad Ludbreg
Foto: Grad Ludbreg
Foto: Grad Ludbreg

čitam...