STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Ludbreški vrtić primat će djecu čiji roditelji nemaju opcije, a objavljene su i mjere za trgovačke centre, ugostitelje i uslužne poslove

Spomenimo kako će Crveni križ i dalje putem gerontodomaćica pružati usluge starijima i potrebitima.

08:28h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Stožer civilne zaštite grada Ludbrega jučer je na sjednici donio sljedeće odluke i preporuke o suzbijanju širenja koronavirusa.

Obustavlja se redovni prijam djece u Dječjem vrtiću Radost, no zaposlenici su dužni osigurati prihvat one djece čija su oba roditelja zaposlena i koji drugu mogućnost glede zbrinjavanja nemaju. Vrtićima čiji su osnivači privatne osobe preporučuje se obustava rada uz ista pravila kao i za vrtić Radost.

S radom prestaje i Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner te se obustavljaju događaji u ludbreškoj sportskoj dvorani. U skladu s potonjim, vlasnicima i najmoprimcima prostora za razne sportske aktivnosti savjetuje se odgađanje svih aktivnosti.

U trgovačkim centrima, kažu iz Stožera, važno je ograničiti broj ljudi, postaviti oznake razmaka od jednog metra i omogućiti rad većeg broja blagajni. Slično je u ugostiteljskim objektima koji bi trebali raditi do 20 sati. U kontekstu uslužnih djelatnosti poput frizera, pedikera, brijača ili kozmetičara, uz spomenuto, nužno je češće čišćenje, pranje i dezinfekcija. U skladu s time, na ulazu bi valjalo postaviti dezinfekcijska sredstva za ruke.

Spomenimo kako će Crveni križ i dalje putem gerontodomaćica pružati usluge starijima i potrebitima. Za kraj, naglašavaju važnost pridržavanja svih mjera i uputa za samoizolaciju, što podrazumijeva ostanak u kući, a posebno je važno da se u bolnicu ne dolazi sa simptomima.

čitam...
Loading...