poljoprivreda je bitna

Ludbrežani dobili svoju online tržnicu, pokrenut Ludbreški plac

Iz Grada Ludbrega pozivaju sve lokalne poljoprivredne proizvođače da ispune obrazac prijave koji je dostupan na mrežnoj stranici Grada Ludbrega te da tako ponude svoje domaće proizvode svima kojima su oni potrebni.

08:39h
0
Foto: ludbreg.hr

S obzirom na odluku kojom su diljem Hrvatske zatvorene tržnice u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa i Ludbrežani su odlučili pomoći svojim lokalnim poljoprivrednicima.

Grad Ludbreg u suradnji s Poljoprivrednom zadrugom “Ludbreški kraj” pokrenuo je akciju s ciljem pomaganja lokalnim poljoprivrednicima i obiteljskim gospodarstvima da svoje proizvode prodaju putem online tržnice.

– Ludbreški plac osmišljen je tako da bude poveznica između potrošača i proizvođača te da tako kao zajednica pomognemo u očuvanju radnih mjesta i omogućimo opstanak našim poljoprivrednicima. Kupnjom lokalnog proizvoda doprinosimo lokalnom gospodarstvu – poručuju iz Grada.

Gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić, rekao je kako su već nekoliko puta dokazali da je poljoprivreda itekako važna grana.

– U ovim teškim trenucima kada su tržnice zatvorene naši su poljoprivrednici stavljeni pred zid. S druge strane trgovine su prepune uvozne robe. Kako bi im pomogli pronaći kupce pokrenuli smo “Ludbreški plac” gdje na jednom mjestu možete pronaći sve. U ovaj projekt uključili smo i susjedne općine Mali Bukovec, Veliki Bukovec, Martijanec i Sveti Đurđ jer nas ne dijele velike udaljenosti, a zajedno možemo brže i jače djelovati. Ovo su trenuci kad isključenost ne smije postojati već samo zajedništvo – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Iz Grada Ludbrega pozivaju sve lokalne poljoprivredne proizvođače da ispune obrazac prijave koji je dostupan na mrežnoj stranici Grada Ludbrega te da tako ponude svoje domaće proizvode svima kojima su oni potrebni.

– Jednako tako pozivamo sve mještane da redovito posjećuju besplatnu platformu Ludbreški plac te kontaktiraju poljoprivredne proizvođače i naručuju njihove proizvode jer su njihovi proizvodi domaći i zdravi, proizvedeni u vašem okruženju. Sada je više nego ikad važno da se oslanjamo na vlastite resurse – zaključuje gradonačelnik.

 

čitam...
Loading...