hrvanje

Ludbrežani nastupili u Sarajevu i osvojili dvije bronce

Sva četvorica kadeta nastupila su u istoj težinskoj kategoriji, do 60 kilograma. Dvojica su od njih došla do bronce i to Filip Matijević te David Čurila.

23:56h
0
Foto: HK Ludbreg

Prošle subote ludbreški hrvači nastupili su na Kupu grada Sarajeva, međunarodnom turniru koji se održao u olimpijskoj dvorani Zetra.

Ludbreške su boje branili Patrik Balija u konkurenciji dječaka, Bruno Bendelja, David Čurila, Leo Petrić i Filip Matijević kod kadeta i Dražen Oršuš kao junior.

Patrik je nakon pobjede u prvom kolu, izgubio slijedeću borbu od dvije godine starijeg borca koji je i ušao u finale te omogućio Patriku borbu za broncu. Nažalost, Patrik je u toj borbi bio pomalo indisponiran te izgubio i na kraju zauzeo peto mjesto.

Sva četvorica kadeta nastupila su u istoj težinskoj kategoriji, do 60 kilograma. Dvojica su od njih došla do bronce i to Filip Matijević te David Čurila.

Od Filipa je bolji bio jedino kasniji prvak, borac iz Slatine, dok je od Davida bio bolji samo Ukrajinac, koji je u prvom kolu bio koban i za Brunu Bendelju.

Zanimljivo je da je u prvom kolu u izjednačenoj borbi, David pobijedio klupskog kolegu Lea Petrića.

Dražen Oršuš imao je odličnu borbu protiv protiv domaćeg predstavnika, gdje gubi nakon velike borbe, nekih neshvatljivih sudačkih odluka i nekoliko vlastitih grešaka.

Borce je na ovom turniru vodio trener Ignac Horvat uz asistenciju Sandra Frankola, a ekipa je našla vremena i za turistički obilazak Sarajeva i naravno počastila se poznatim sarajevskim čevapima.

Ovog vikenda Ludbrežani će nastupiti na prestižnom turniru u Utrechtu, u Nizozemskoj, a najveći događaj sezone je turnir u Ludbregu 6. svibnja.