ludbreg petkom

Ludbrežani, u Noći muzeja razgledajte izložbu Bjelobrdska kultura

Izložba se može razgledati u petak od 18 do 21. Za one koji neće biti u prilici razgledati izložbu, Centar za kulturu i informiranje priprema virtualnu šetnju.

10:29h
0
Foto: Grad Ludbreg

U petak, 29. siječnja, u dvorcu Bathhyany bit će izložen dio arheoloških nalaza koji su otkriveni kod cinktora Župne crkve Presvetog Trojstva u Ludbregu. Izložba pod nazivom Bjelobrdska kultura postavit će se u okviru programa Ludbreg petkom koji priređuje Centar za kulturu i informiranje.


– Bjelobrdski kulturni kompleks traje od kraja 10. do sredine 13. stoljeća, a najznačajnija karakteristika je način pokapanja pokojnika. Svi pokojnici pokapali su se u smjeru istok-zapad s glavama na zapadu, s malim odstupanjima od glavne osi i rukama položenim uz tijelo. Nerijetko su se pokapali s nakitom, odnosno karičicama i karičicama sa S završetkom što je pronađeno prilikom arheološkog nadzora nad radovima kod cinktora Župne crkve – kažu iz Centra za kulturu i informiranje.

Izložba se može razgledati od 18 do 21, a za one koji neće biti u prilici razgledati izložbu, Centar priprema virtualnu šetnju koja će biti objavljena na njihovoj web stranici.

Foto: Grad Ludbreg

čitam...