11.2 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dan hrvatskih knjižnica

Ludbrežanin Krešimir Kovačić pročitao je najviše knjiga u županiji, nagrađeni i osnovnoškolci
L

Ne propustite

Varaždinska županija obilježila je Dan hrvatskih knjižnica, pa su tim povodom nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola koji su u prošloj školskoj godini pročitali najviše knjiga iz fundusa školske knjižnice.

Najčitatelja je bilo 77, a pročitali su više od dvije tisuća knjiga, a nagrade im je uručio pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek.

najčitatelji, varaždinska županija, ludbreg
FOTO: Ludbreške novine

– Sve naše škole, osim Srednje škole Ludbreg i Glazbene škole u Varaždinu imaju knjižnice i knjižničare, tako da je i taj pedagoški segment ispunjen. Te dvije škole, zbog svojih prostorno-organizacijskih uvjeta imaju suradnju s gradskim knjižnicama. Prigoda je ovo i da odamo priznanje i svim knjižničarima. Bez njih Varaždinska županija prije nekoliko godina ne bi mogla provesti projekt razmjene besplatnih udžbenika. Nabavili smo opremu, instalirali ju u našim knjižnicama i taj projekt je bio itekako uspješan, samo zato što smo ga realizirali tamo gdje je to moguće: u knjižnicama i uz pomoć knjižničara – rekao je za Ludbreške novine Huđek.

Među nagrađenim učenicima bili su i učenici OŠ Ludbreg, Dora Dodlek iz 7.c razreda i Fran Borovec iz 2.b razreda.

Treba spomenuti kako je dodijeljena nagrada i najčitateljima koje su predložile gradske knjižnice, a rekorder među njima bio je Ludbrežanin Krešimir Kovačić koji je pročitao 191 knjigu.

– Više mi se sviđa naš stil, domaća imena Josip, Jožek, Štefek, nego recimo John… Puno mi je bliža tematika koju obrađuju naši pisci. Zanima me puno tematika Domovinskog rata, ali i Drugog svjetskog rata. – otkrio je Krešimir.

najčitatelji, varaždinska županija, ludbreg
FOTO: Ludbreške novine
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×