bacanje koplja

Ludbrežanka Sara Kolak u prvom bacanju srušila 19 godina star rekord Hanžekovića i suvereno uzela prvo mjesto

U posljednjem bacanju Kolak je podbacila do 52.70 metara, ali i dalje dovoljno da bude najbolja sa srušenim rekordom mitinga nakon 19 godina.

09:19h
0
Zlatna Sara Kolak // foto: screenshot HRT
Sara Kolak // Foto: screenshot HRT

U utorak je započeo međunarodni atletski miting IAAF World Challenge Zagreb, u sklopu kojeg se održava i 69. Memorijal Borisa Hanžekovića na kojemu je hrvatska bacačica koplja, Sara Kolak, dva puta rušila rekord mitinga.

Kolak je na Mladosti slavila ispred velike konkurencije, Kanađanke Elizabeth Gleadle (63.77 m), Poljakinje Marije Andrejczyk (60.91 m) i iskusne Slovenke Martine Ratej (60.50 m), pišu 24sata.

Olimpijska pobjednica, srušila je rekord mitinga odmah na prvom bacanju. Bacila je koplje preko žute linije, točno na 65. 82 metra.  U drugom bacanju je Kolak bila nešto slabija bacivši koplje četiri metra bliže nego li prvi put, ali njezin trener i dalje nije skinuo osmijeh s lica. Kolak je u trećem bacanju već drugi puta srušila rekord, ovaj puta sa 66.42 m. U četvrtom bacanju Sara je prebacila 59.06 metara. Koplje se, nažalost,  prerano spustilo prije izbačaja. Peti put je hitac bio prekratak zbog čega je Sara prestupila kako se ne bi mjerio.

U posljednjem bacanju Kolak je podbacila do 52.70 metara, ali i dalje dovoljno da bude najbolja sa srušenim rekordom mitinga nakon 19 godina.

– Stvarno sam zadovoljna, a nadam se da je publika. Napokon se smijem nakon natjecanja – rekla je Sara.

– Sad vidim gdje sam, počeli smo mijenjati neke stvari, imam još jako puno posla, osobito sad kako imam novog trenera, ali drago mi je da su se neke stvari počele poklapati – zadovoljno priča olimpijska pobjednica koju vodi prvi bacač koplja koji je u istom trenutku imao olimpijsko, europsko i svjetsko zlato, Norvežanin Andreas Thorkildsen.

čitam...
Loading...