- Oglas -

Policijska uprava Koprivničko-križevačka desetu godinu za redom uključila se u obilježavanje međunarodnog Dana sigurnijeg interneta.

O toj smo temi u našoj emisiji na ePodravina televiziji razgovarali s Majom Gregurović policijskom službenicom za prevenciju iz Ureda načelnika Policijske uprave Koprivničko-križevačke.

Djeca nisu nikad više visjela na internetu, u ovo doba pandemije na mrežu su se navukli čak i oni koji su se možda to proljeća prošle godine donekle tome opirali. Danas hoćeš-nećeš moraju biti online ne bi li ispunili svoje školske obaveze.

- Oglas -

– Djeca su po šest, deset, 12 sati na internetu. Neki su čak zanemarili socijalne komponente života što je zabrinjavajuće – istaknula je Gregurović.

Ispričala nam je u kojoj su sferi djeca najugroženija, jesu li to njihovi osobni podaci, jesu li od strane osoba koje ih vrebaju putem mreže, vršnjaka koji ih znaju zlostavljati porukama te kako to utječe na njihovu životnu svakodnevicu.

Kakva je komunikacija s roditeljima, znaju li oni što im djeca rade na internetu i jesu li uopće svjesni opasnosti kojima izlažu svoju djecu puštajući im da bespućima interneta plove bez nadzora? – neka su od pitanja na koje smo dobili odgovore od policijske službenice za prevenciju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).