17.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 26. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pomozimo djevojčici

Malenoj Mili hitno treba tri milijuna dolara! Svaka kuna je dobrodošla, pomozite koliko možete
M

Najgore od svega je to što je cijena liječenja okvirna, a treatment plan još nije poznat. Nama ne pada na pamet  od nikoga tražiti novac, ako ne dobijemo treatment plan, ako ne bude nešto drukčije od ovoga što nam ovdje nude. Ali morali smo početi s akcijom ranije jer bi za Milu mogli biti prekasno - kaže nam njen otac. 

Ne propustite

MILA Rončević ima dvije godine i umire od leukemije, javlja index.hr.

Skupa bolnica u Philadelhiji jedina joj je nada.

Index, u koordinaciji s drugim medijima, ovim putem apelira na sve ljude u Hrvatskoj da pokušamo postići nemoguće i spasiti život ove djevojčice. U roku od nekoliko dana moramo pomoći obitelji prikupiti gotovo tri milijuna dolara kako bi curica mogla otići u Ameriku, na liječenje koje joj predstavlja jedinu šansu za život. Rizik je ogroman.

Marin Rončević, Milin otac, počeo je prije dva dana skupljati novac. U prikupljanju sredstava pomaže mu majka Hrabrog lava, pokojne Nore Šitum. Na svom Facebook profilu objavio je molbu za pomoć.

Iako je prva procjena bila da su troškovi liječenja oko milijun dolara, ta brojka je narasla na nešto manje od tri milijuna dolara, odnosno oko 18 milijuna kuna.

“Dragi rođaci i prijatelji,

Ovo je Mila Rončević, moja i Sanjina mlađa kćer. Mila ima nepune 2 godine i već se godinu dana bori s leukemijom (akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7). U Europi uspješan nastavak liječenja nije moguć i Milina zadnja šansa za život je liječenje u Children’s Hospital of Philadelphia. Troškovi liječenja su vrtoglavi, procjenjuju se na oko 1.000.000,00 USD. (Točan iznos kroz dan dva, čekamo)”, napisao je.

Ovim putem molimo sve koji mogu izdvojiti koju kunu za pomoć našoj Mili da uplate koliko mogu i žele na HR3641330063110002644 na ime Marin Rončević, (adresa: Hreljin 33B, 51226 Hreljin), opis plaćanja obavezno – “darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević”. Model plaćanja je 99. Naziv banke: Banka Kovanica d.d. Varaždin. Svaka kuna je dobrodošla i svaka minuta je važna. Za plaćanja iz inozemstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22.

S Marinom su se čuli prije nekoliko sati.

Slomljen, rekao im je kako nema šanse. Nekoliko minuta prije poziva, javili su mu iz philadephijske bolnice kako će troškovi premašiti njegova očekivanja. Marin i njegova obitelj su dotada pretpostavljali da će cijena iznositi oko milijun dolara, prema razgovoru s majkom Nore Šitum i prema konzultacijama s hrvatskim i europskim stručnjacima.U neformalnom razgovoru s financijskom direktoricom bolnice i koordinatoricom liječenja njegove kćeri, večeras je doznao kako će cijena liječenja iznositi između 2,7 i 2,8 milijuna dolara. Ako plate u gotovini i ako ih ne pokrije osiguranje, odobren im je popust do 20 posto.

Marin prodaje obiteljsku kuću. Njegovi roditelji prodaju vikendicu. Njihovi roditelji i rođaci predali su svoje životne ušteđevine. Osobnim sredstvima uspjeli su skupiti gotovo pola milijuna eura.

Kad ga je Index nazvao, Marin je htio zaustaviti akciju i početi vraćati novac ljudima. Zamolio ih je da ništa ne objavljuju.

– Nema šanse. Nitko ne može skupiti toliki novac u nekoliko dana. Morat ćemo ostati ovdje i suočiti se s 1 posto šanse – rekao je.

Zaustavili su ga i nagovorili da se predomisli.

– Mila bi trebala sutra početi dobivati drugi ciklus, na 28. dan liječenja. Prevelik je rizik, moramo početi ovdje – govori Marin dok se čuje kako njegova supruga, liječnica, šapće u pozadini. Oboje su u bolnici, uz Milu.

– Mila ima rani relaps. To znači da joj se bolest vratila jaki brzo nakon što je bila u remisiji. Zaprimljena je na Kantridu 26.3. prošle godine, točno prije godinu dana.

Liječila se citostatskom terapijom u pet ciklusa i nakon drugog ciklusa je postigla kompletnu molekularnu remisiju. Bila je dobro, odradila je dva ciklusa i bila je u remisiji sve do pred mjesec dana kada se bolest neočekivano vratila – priča Marin.

– Akciju smo pokrenuli zato što se rani relaps i refraktorna leukemija najuspješnije liječi u Philadelphiji. U toj bolnici radi najveći svjetski stručnjak dr. Richard Aplenc. Oni vrše eksperimentalne načine i rješenja kojima postižu značajne uspjehe, neusporedivo veće nego bilo gdje u Europi. Zbog toga smo se odlučili na tu akciju. Milin nalaz punkcije koštane srži iznosio je 88 posto blasta (malignih stanica). To su jako loši rezultati koji ukazuju na jako otpornu leukemiju – Marin ubrzano priča.

– Procjenjivali smo na oko milijun dolara prema razgovoru i cijeni koju je onda imala Nora Šitum, koja se liječila u toj klinici. Kako su mijeloične leukemije kompleksnije, mislili smo da će cijena biti viša. Nismo očekivali da bi mogla iznositi ni približno ovome – dodaje.

Sad su nam u neformalnom razgovoru s financijskom direktoricom bolnice i s Tracy Cross, koordinatoricom našeg liječenja, definirali cijenu oko 2,7 ili 2,8 milijuna dolara. Za plaćanje u kešu, ako nas ne pokrije osiguranje, odobrili su popust do 20 posto.

– Mila je trebala početi dobivati drugi ciklus ovih dana, 28. dana liječenja. Sutra počinje, moramo početi ovdje zbog prevelikog rizika. Kemoterapiju će primati oko 5 dana. Klofarabin je lijek koji će primati u drugom ciklusu. To je lijek koji je posebno trebalo odobriti Povjerenstvo i to je lijek koji su preporučili eminentni njemački stručnjaci i referentni centar u Zagrebu. Komisija je odmah odobrila lijek, nisu ništa osporavali. Profeosrica Jelena Roganović mora odlučiti hoće li sutra početi primati lijek. Apsolutno joj vjerujemo. Ona je priznati europski onkolog i apsolutno smo zadovoljni s njom – kaže Marin.

Najgore od svega je to što je cijena liječenja okvirna, a treatment plan još nije poznat. Nama ne pada na pamet  od nikoga tražiti novac, ako ne dobijemo treatment plan, ako ne bude nešto drukčije od ovoga što nam ovdje nude. Ali morali smo početi s akcijom ranije jer bi za Milu mogli biti prekasno – kaže nam njen otac.

– Šanse za Milino izlječenje u Americi su značajne. U slučaju da novac ne bude prikupljen, bit će preusmjeren u zakladu Nore Šitum. Svaka lipa bit će prijavljena”, naglašava Marin.

U pozadini se čuje kako netko pjeva.

Mila je sad odlično – kaže nam Marin. Prvi put se nasmijao tijekom razgovora.

– Izgleda odlično, samo je ćelava i spojena na žice. Pjeva, pleše i smije se, ovih zadnjih 7 dana otkad se oporavila od kemoterapije – kaže nam Marin Rončević koji ne vjeruje da se toliki novac može prikupiti u tako kratkom roku.

Ovim putem molimo sve koji mogu izdvojiti koju kunu za pomoć našoj Mili da uplate koliko mogu i žele na HR3641330063110002644 na ime Marin Rončević (adresa: Hreljin 33B 51226 Hreljin), opis plaćanja obavezno – “darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević”. Model plaćanja je 99. Naziv banke: Banka Kovanica d.d. Varaždin. Svaka kuna je dobrodošla i svaka minuta je važna. Za plaćanja iz inozemstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturalna večer

FOTO/VIDEO Maturanti u glamuroznim svečanim haljinama i odijelima pripremili se za svoju večer, pogledajte tu ljepotu

Još jučer su "norili", a danas su križevački maturanti u prekrasnim haljinama i odijelima dočekali svoju maturalnu večer. Maturanti križevačke...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×