OPTUŽNICA

Maloljetni trojac u susjedstvu počinio brojna nedjela. Ukrali su auto, laptope i mobitele pa razbijanjem napravili 140 tisuća kuna štete

Sudac za mladež Općinskog suda u Varaždinu prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio svim maloljetnicima istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, navodi DORH.

15:00h
0
Krađa automobila // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu ispitalo je trojicu uhićenih maloljetnika – od kojih su dvojica rođeni 2004., a jedan 2003. godine – zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela produljene teške krađe i oštećenja tuđe stvari.

U objavi Državnog odvjetništva RH stoji kako su maloljetnici od 3. do 5. travnja 2021. godine više puta provalili u odgojnu ustanovu u okolici Varaždina. Uzeli su i zadržali više laptopa, mobitela i druge tehničke opreme vrijedne najmanje 60 tisuća kuna. Nekolicinu monitora, računala i pisača su, pak, razbili.

– Osnovano se sumnja da su iz ormara izvadili i razbacali razne predmete i službenu dokumentaciju te ih polili tekućim sapunom, a zatim sve prostorije zaprašili prahom iz vatrogasnih aparata, čime su izazvali štetu u visini od najmanje 140.000,00 kuna – piše u optužnici.

Sumnja se, također, da su 5. travnja u dvorištu obiteljske kuće ušli u nezaključani automobil, pronašli originalni ključ i odvezli se pa čak i zadržali auto.

– Sudac za mladež Općinskog suda u Varaždinu prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio svim maloljetnicima istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela – zaključuje DORH.